NACE Care of the Childbearing Family with All Questions from Actual Past Exam, 100% Correct Answers and Rationale
Question 1: Methlergonovine stimulates uterine contractions
for postpartum hemorrhage
CORRECT ANSWER: TRUE
Question 2: A nurse is explaining physiological jaundice to a
nursing student. Which of the following should the nurse include when discussing risk factors for neonatal physiological jaundice?
CORRECT ANSWER: Gestational age of 35-38 weeks.
Question 3: A baby boy is circumcised on the day of
discharge. Which observation should the nurse make prior to the infant’s discharge?
CORRECT ANSWER: Make sure the baby can urinate
normally without pain The time and amount of the first post- procedure voiding.
Question 4: A patient who is 38 weeks pregnant is admitted to
the hospital in active labor. On admission, the patient says, “For the past ten hours, I have been leaking small amounts of urine.” Which action should the nurse take initially?
CORRECT ANSWER: Test the patient's vaginal secretions
with nitrazine paper.
Question 5: A nurse is caring for a female client who suspects
she is pregnant. Which question, if asked by the nurse, is consistent with signs of early pregnancy?
CORRECT ANSWER: "Have you noticed any tenderness in
your breasts?".
Question 6: A nurse is caring for a newborn with a gestational
age of 42 weeks. Which finding would the nurse expect during the assessment of this newborn?
CORRECT ANSWER: Dryness and flaking of the skin on the
hands and feet.
Question 7: A patient who is 37 weeks pregnant and has
gestational diabetes is admitted to the labor and delivery unit for induction. The patient is placed on an external fetal monitor and receives an epidural anesthesia. Which action should the nurse take to identify a potential side effect of the epidural?
CORRECT ANSWER: Monitor the patient's blood pressure.
Question 8: epidural anesthesia can cause
CORRECT ANSWER: Hypotension which can affect
placental blood flow and fetal oxygenation
Question 9: preeclampsia is characterized by
CORRECT ANSWER: hypertension, edema and proteinuria
Question 10: Deep tendon reflexes can be affected by
CORRECT ANSWER: Magnesium
Question 11: a medication used to prevent seizures in patients
with preeclampsia
CORRECT ANSWER: Magnesium Sulfate
Question 12: A patient is receiving magnesium sulfate. Which
side effect should the nurse monitor for with this patient?
CORRECT ANSWER: Decreased Respirations it can slow
down or stop breathing
Question 13: Babinski reflex
CORRECT ANSWER: big toe bends upward and the other
toes fan out when the sole of the foot is stroked.
Question 14: A nurse is caring for a patient who is in labor
and is placed on a monitor. How should the nurse determine the duration of contractions?
CORRECT ANSWER: Count the time from the beginning of
one contraction to the end of the same contraction.
Question 15: A nurse is caring for a patient being evaluated
for sexually transmitted infection (STI). A negative rapid plasma reagin (RPR) indicates that a patient is probably not infected with which STI?