CORRECT ANSWER: TAMIS

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Class V Issue, Turn-In and Residue Processing Procedures for Using Units

Question 1: Which system contains the yearly ammunition

needs for each unit?

CORRECT ANSWER: TAMIS

Question 2: Unit Commanders use which of the following to

determine ammunition training requirements?

CORRECT ANSWER : Approved training standards and

strategies

Question 3: DA Form 1687 is used for specifying who can

CORRECT ANSWER : request and receive ammunition

Question 4: Which form specifies the criteria for inspecting

vehicles used to transport ammunition?

CORRECT ANSWER : DD Form 626

Question 5: Which form do you use to request, receive, and

turn in ammunition?

CORRECT ANSWER : DA Form 581

Question 6: Why is it important to inspect the vehicle you use

for ammunition issue before leaving the unit?

CORRECT ANSWER : Ensures the vehicle will pass

inspection at the ASP

Question 7: Which items on the transport vehicle are

inspected at the ASP?

CORRECT ANSWER : Windshield wipes, mirrors and horn

Question 8: What do you need to do before you leave the ASP

with the ammunition issue?

CORRECT ANSWER : Use DA Form 3151-R to take

inventory, secure the load, and placard the truck

Question 9: Which forms would a unit expect to receive from

the ASP after issue?

CORRECT ANSWER : DA Form 581 DA Form 3151-R DA

Form 2890

Question 10: Which form must accompany the vehicle when

transporting ammunition over public roads?

CORRECT ANSWER : NOT! DA Form 581

Question 11: What is the purpose of a DA Form 3151?

CORRECT ANSWER : Identifies the specific ammunition

issued

Question 12: What is the purpose for collecting the

ammunition and residue after the training exercise?

CORRECT ANSWER : 1. Segregate live ammo from residue

  • Verify lot numbers and quantities 3. Calculate brass
  • weights of residue 4. Complete turn-in documents

Question 13: Which form maintains signature accountability

in the field?

CORRECT ANSWER : DA Form 5515

Question 14: Which form do you use to inventory the

unexpended ammunition and residue you receive from the training field?

CORRECT ANSWER : NOT! DA Form 5131-R

Question 15: A unit can be suspended from requesting or

receiving ammunition for

CORRECT ANSWER : combining unexpended ammo and

residue

Question 16: Why are more personnel needed for ammunition

turn-in than for issue?

CORRECT ANSWER : NOT! Extra personnel help maintain

accountability

Question 17: How should you report shortages of unexpended

ammunition and residue?

CORRECT ANSWER : Complete DA Form 5811

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Class V Issue, Turn-In and Residue Processing Procedures for Using Units Question 1: Which system contains the yearly ammunition needs for each unit? CORRECT ANSWER: TAMIS Question 2: Unit Commande...

Get this document $30.00