CORRECT ANSWER : NFPA 1041

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Fire instructor 1 practice questions and answers rated 100% correct.

Question 1: Performance standards for fire instructors are

identified in

CORRECT ANSWER : NFPA 1041

Question 2: When given a topic for instructional delivery, an

instructor should determine what materials are needed

CORRECT ANSWER : From the lesson plan on the topic

Question 3: One of the most time-consuming parts of preparing

for a course is

CORRECT ANSWER : arranging logistical support based on the

lesson plan

Question 4: When assembling prepared instructional materials,

the instructor will evaluate the audience in which of the following fours steps

CORRECT ANSWER : Preparation

Question 5: An accident analysis is conducted to achieve all of

the following, except

  • | Page

CORRECT ANSWER : determine a lack of action

Question 6: Analyzing circumstances surrounding accidents can

enable an instructor to

CORRECT ANSWER : ALL OF THE ABOVE

  • identify and locate principal sources of accidents
  • disclose the nature and size of accident problems in different
  • operations

  • indicate the need for engineering revisions by identifying
  • unsafe conditions of various types of equipment

Question 7: what is the term used to define what an employer

does to assist an individual with a disability covered by the Americans with Disability Act

CORRECT ANSWER : Reasonable accommodation

Question 8: Making fun of another person's religious beliefs, or

allowing students in a class to harass a student due to their religion, is covered by

CORRECT ANSWER : Civil Rights Act of 1964

  • | Page

Question 9: Instructor must adapt their ________ to the students

rate of understanding

CORRECT ANSWER : learning pace

Question 10: The introductory components of a lesson plan

typically contain

CORRECT ANSWER : Learning objectives

Question 11: In which step of the lesson plan outline are learners

motivated to learn

CORRECT ANSWER : Preparation

Question 12: NFPA 1403 gives information for establishing

procedures for

CORRECT ANSWER : live fire exercises

Question 13: When collecting information and materials for use

in a presentation, the instructor should

CORRECT ANSWER : cite all sources in case someone

challenges him or her

  • | Page

Question 14: An important part of a lesson plan that indicates

for whom the lesson plan was developed is the

CORRECT ANSWER : level of instruction

Question 15: The purpose of the presentation step of the

instructional process is to

CORRECT ANSWER : Present new skills and concepts

Question 16: Directions: Read the following statements regarding instructors, then select your answer

INSTRUCTORS LEAD OR GUIDE LEARNERS THROUGH

A CLASS

INSTRUCTORS MUST HAVE A DESIRE TO

UNDERSTAND THE NEEDS OF LEARNERS

CORRECT ANSWER : which of the flowing statements IS NOT

TRUE regarding the functions of a lesson plan

CORRECT ANSWER : they are a rigid procedure that must be

followed for successful teaching

Question 17: The law of _____ states that no one will ever

become proficient at any skill without performing the operation

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Fire instructor 1 practice questions and answers rated 100% correct. Question 1: Performance standards for fire instructors are identified in CORRECT ANSWER : NFPA 1041 Question 2: When given a top...

Get this document $30.00