CORRECT ANSWER : 500

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Maryland Home Improvement Exam Prep – Verified Questions and Accurate Answers Included.

Question 1: What is the MAXIMUM deposit permitted for a

project with a total contract price of $1,500?

  • $150
  • $500
  • $750
  • $1,500

CORRECT ANSWER : $500

Question 2: What is the MAXIMUM amount that a home

improvement contractor may pay to a homeowner for referring a client to the contractor?The contractor is NOT permitted to compensate the homeowner for referrals.

CORRECT ANSWER : The contractor is NOT permitted to

compensate the homeowner for referrals.

  • | Page

Question 3: All of the following are exempt from licensing

under the Home Improvement Law EXCEPT a fence contractor.

CORRECT ANSWER : fence contractor

Question 4: An applicant was denied a license after a hearing.

When may the applicant reapply?

CORRECT ANSWER : 6 months

Question 5: What license is required for a telephone salesperson

that works as an independent contractor for a home improvement contractor?

CORRECT ANSWER : No license is required

Question 6: The Home Improvement Commission holds a

hearing to determine the status of an individual's application for licensure. The Commission MUST notify the applicant of its decision within

  • | Page

CORRECT ANSWER : 60 days after the hearing

Question 7: A homeowner cancels a $1,000 door-to-door

contract 2 days after signing the contract. The MAXIMUM service fee that may be collected by the contractor is

CORRECT ANSWER : nothing. No service fee may be collected

Question 8: All of the following are grounds for denial of

licensure EXCEPT

CORRECT ANSWER : not being a Maryland resident

Question 9: A renewal notice MUST be mailed by the

Commission within how many months of the license expiration date?

CORRECT ANSWER : 1 month

Question 10: A license that is NOT renewed will

  • | Page

CORRECT ANSWER : expire

Question 11: All of the following Commission records can be

inspected by the public during normal office hours EXCEPT

CORRECT ANSWER : financial records of each licensee

Question 12: All of the following are considered home

improvements EXCEPT

CORRECT ANSWER : repairs to an HVAC system

Question 13: A local county or municipality may

CORRECT ANSWER : regulate the quality of home

improvements

Question 14: The office of the Home Improvement Commission

is located in

CORRECT ANSWER : Baltimore

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Maryland Home Improvement Exam Prep – Verified Questions and Accurate Answers Included. Question 1: What is the MAXIMUM deposit permitted for a project with a total contract price of $1,500? a) $...

Get this document $30.00