CORRECT ANSWER : 250

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Texas Property & Casualty Insurance Exam Questions with Verified Solutions (420 Questions) Update

Question 1: What is the deductible associated with this

coverage? Coverage for up to $5,000 in loss or damage can be provided for an additional premium with the water backup and sump pump overflow endorsement.

CORRECT ANSWER : $250

Question 2: An insured relocated to another state for work.

However, she still owns and insures a house in this state, but has had no one living in it for 3 months. She is also storing some furniture and clothes in the house. From an insurance standpoint, the insured's house is considered

CORRECT ANSWER : Unoccupied

Question 3: Individuals in the business of selling construction

equipment and mobile equipment should insure with a/an

CORRECT ANSWER : Equipment dealers coverage form

Question 4: All of the following are true regarding deposit

premium

  • It must be paid in advance.
  • It is an estimated premium paid at the policy issue.
  • It could be adjusted by the audit.

CORRECT ANSWER : A, B, and C

Question 5: Which of the following is NOT an essential

element of an insurance contract?

CORRECT ANSWER : counteroffer

Question 6: To purchase insurance, the policyowner must

have financial interest in the property being insured. This is known as

CORRECT ANSWER : Insurable Interest

Question 7: What type of property does a Personal Floaters

policy cover?

CORRECT ANSWER : Movable personal property,

wherever it may be located

Question 8: Events or conditions that increase the chances of

an insured loss occurring are referred to as

CORRECT ANSWER : Hazards

Question 9: Workers compensation statutes provide coverage

for diseases that occur as a result of working in the employer's working environment. Which of the following is an example of a disease that would NOT be covered by such provisions?

CORRECT ANSWER : An employee of a medical facility

who suffers from a common cold

Question 10: When a direct chain of events resulting from a

negligent act causes injury or damage, that act is considered to be

CORRECT ANSWER : The proximate case

Question 11: The causes of loss insured against in an

insurance policy are known as

CORRECT ANSWER : Perils

Question 12: Surety bonds are written for a definite limit

called

CORRECT ANSWER : The Bond Penalty

Question 13: Insurance is the transfer of

CORRECT ANSWER : Risk

Question 14: Crime insurance is usually written on the basis

of

CORRECT ANSWER : All-Risk

Question 15: A homeowner sells his house to a friend. The

friend wants to keep the homeowner's current policy in effect.Under the assignment provision, which of the following is most likely?

CORRECT ANSWER : The homeowner will need to get

written consent from the insurer before the policy can be reassigned.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Texas Property & Casualty Insurance Exam Questions with Verified Solutions (420 Questions) Update Question 1: What is the deductible associated with this coverage? Coverage for up to $5,000 in loss...

Get this document $30.00