3cx Basic certification Exam Questions and Answers
Question 1: 3CX can only be installed on OS's that use which
architecture?
CORRECT ANSWER : 64 bit
Question 2: Which versions of Windows server can you
install 3CX on?
CORRECT ANSWER : 2012 R2, 2016
Question 3: Which browser are supported by 3CX?
CORRECT ANSWER : Chrome, edge, firefox
Question 4: Which 3rd software should you not install on a
server running 3CX?
CORRECT ANSWER : Exchange, MS SQL, DNS, VPN
Question 5: If you are using antivirus software you should
CORRECT ANSWER : Add exclusion for 3cx folders and
network traffic
Question 6: Which version of .Net is required to run 3CX?
CORRECT ANSWER : .Net 4.6.1
Question 7: 3CX can be installed on a VM which platforms
are recommended?
CORRECT ANSWER : Hyper V, ESXi, KVM, XenServer
Question 8: 3CX offers three types of license keys...
CORRECT ANSWER : Standard, Pro, Enterprise
Question 9: The data sent to and from 3CX cannot be sent
through a ...
CORRECT ANSWER : HTTPS proxy
Question 10: 3CX requires a ... in order to be setup
CORRECT ANSWER : FQDN
Question 11: NAT translates ... IPv4 IP addresses to ... private
IP adresses
CORRECT ANSWER : Public, private
Question 12: NAT can also be used to limited who can access
the server using?
CORRECT ANSWER : ACL
Question 13: IPv4 and ... are supported by 3CX
CORRECT ANSWER : IPv6
Question 14: IPv6 ... (NAT) is not supported by 3CX
CORRECT ANSWER : Mas masquerading
Question 15: If IPv6 is used ... rules are needed
CORRECT ANSWER : Firewall
Question 16: 3CX PBX requires ... NAT
CORRECT ANSWER : Full Cone
Question 17: SIP/SDP defines the port not the ...
CORRECT ANSWER : Transport header
Question 18: It is recommended to ... SIP ALG
CORRECT ANSWER : Disable
Question 19: The default SIP ports are ... UDP/TCP
CORRECT ANSWER : 5060
Question 20: What NAT port range does 3CX use for audio?
CORRECT ANSWER : 9000 - 10999 UDP
Question 21: If you want to use the 3CX app or use an SBC
you will need to open the PBX tunnel port. The default TCP/UDP port is?