CORRECT ANSWER: 1945

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

GA: Life Insurance Exam Questions

and Answers 100% Pass

Question 1: Who elects the governing body of a mutual

insurance company?

CORRECT ANSWER: policyholders

Question 2: What year was the McCarran-Ferguson Act

enacted?

CORRECT ANSWER: 1945

Question 3: A nonprofit incorporated society that does not

have capital stock and operates for the sole benefit of its

members is known as:

CORRECT ANSWER: a fraternal benefit society

Question 4: The stated amount or percent of liquid assets

that an insurer must have on hand that will satisfy future

obligations to its policyholders is called:

CORRECT ANSWER: reserves

  • | Page

Question 5: What is the name of the law that requires

insurers to disclose information gathering practices and where the information was obtained?

CORRECT ANSWER: Fair Credit Reporting Act

Question 6: The part of a life insurance policy guaranteed

to be true is called a:

CORRECT ANSWER: warranty

Question 7: What is the consideration given by an insurer

in the consideration clause of a life policy?

CORRECT ANSWER: promise to pay a death benefit to

a named beneficiary

Question 8: Statements made on an insurance application

that are believed to be true to the best of the applicant's

knowledge are called:

CORRECT ANSWER: representations

  • | Page

Question 9: Which of the following consists of an offer,

acceptance, and consideration?

CORRECT ANSWER: contract

Question 10: Which of these require an offer, acceptance,

and consideration?

CORRECT ANSWER: contract

Question 11: In regards to representation or warranties,

which of these statements is TRUE?

CORRECT ANSWER: If material to the risk, false

representation will void a policy

Question 12: Insurance policies are offered on a "take it

or leave it" basis, which make them:

CORRECT ANSWER: Contracts of Adhesion

Question 13: A life insurance policy would be considered

a wagering contract WITHOUT:

CORRECT ANSWER: insurable interest

  • | Page

Question 14: Insurance policies are considered aleatory

contracts because

CORRECT ANSWER: performance is conditioned

upon a future occurance

Question 15: Life and health insurance policies are:

CORRECT ANSWER: Unilateral contracts

Question 16: Who makes the legally enforceable promises

in a unilateral contract?

CORRECT ANSWER: insurance company

Question 17: When must insurable interest be present in

order for a life insurance policy to be valid?

CORRECT ANSWER: when the application is made

Question 18: Which of these is NOT a type of agent

authority

CORRECT ANSWER: principal

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

GA: Life Insurance Exam Questions and Answers 100% Pass Question 1: Who elects the governing body of a mutual insurance company? CORRECT ANSWER: policyholders Question 2: What year was the McCarran...

Get this document $30.00