CORRECT ANSWER : 14 - to the Incident Command System Questions and An...

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

FEMA Final Exam ICS 100: IS-100.C: Introduction to the Incident Command System Questions and Answers

Question 1: Which ICS functional area arranges for resources

and needed services to support achievement of the incident objectives?

CORRECT ANSWER : Logistics

Question 2: How many NIMS Management Characteristics are

there?

CORRECT ANSWER : 14

Question 3: Which item is included in the NIMS Management

Characteristic of Accountability?

CORRECT ANSWER : Check-In/Check-Out of incident

personnel

Question 4: When command is transferred, the process should

include a(n):

CORRECT ANSWER : Briefing

  • | Page

Question 5: Which member of the Command Staff interfaces

with other agencies to meet incident-related information requirements?

CORRECT ANSWER : Public Information Officer

Question 6: If the Incident Commander designates personnel to

provide public information, safety, and liaison services, the

personnel are collectively referred to as the:

CORRECT ANSWER : Director Staff

Question 7: To ensure efficient, clear, communication, the

National Incident Management System Characteristics

recommend the use of:

CORRECT ANSWER : standard or common terminology

Question 8: Which NIMS component includes the Incident

Command System (ICS)?

CORRECT ANSWER : Command and Coordination

Question 9: Qualification, Certification, and Credentialing

Personnel are part of which NIMS Management Characteristic?

  • | Page

CORRECT ANSWER : resource management

Question 10: Check-in, Incident Action Planning, Personal

Responsibility, and Resource Tracking are all necessary to

ensure:

CORRECT ANSWER : Accountability

Question 11: Which NIMS Management Characteristic is

necessary for achieving situational awareness and facilitating information sharing?

CORRECT ANSWER : Integrated Communications

Question 12: Which General Staff member negotiates and

monitors contracts, maintains documentation for reimbursement, and oversees timekeeping for incident personnel?

CORRECT ANSWER : Finance/Administration Section Chief

Question 13: Depending on the incident size and complexity,

various types of support facilities may be established by:

CORRECT ANSWER : Incident Command

  • | Page

Question 14: When partners representing multiple jurisdictions

or agencies work together to establish the incident objectives, what type of Command is being used?

CORRECT ANSWER : Unified Command

Question 15: In a Unified Command, members representing

multiple jurisdictions and agencies work together to establish:

CORRECT ANSWER : Situational Awareness

Question 16: Which General Staff member prepares Incident

Action Plans, manages information, and maintains situational awareness for the incident?

CORRECT ANSWER : Planning Section Chief

Question 17: Which ICS functional area monitors costs related

to the incident and provides accounting, procurement, time recording, and cost analysis?

CORRECT ANSWER : Finance/Administration

Question 18: How many NIMS Management Characteristics are

there?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

FEMA Final Exam ICS 100: IS-100.C: Introduction to the Incident Command System Questions and Answers Question 1: Which ICS functional area arranges for resources and needed services to support achi...

Get this document $30.00