CORRECT ANSWE R: 9 - Exam QUESTIONs and Answers QUESTION 1: All of t...

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

TDLR Cosmetology Written State Board Exam QUESTIONs and Answers

QUESTION 1: All of the following are relaxers EXCEPT

CORRECT ANSWER : lanthionine relaxers

QUESTION 2: When using a chemical relaxer, which of the

following must you avoid using?

CORRECT ANSWER : Bleaches or high-lift color products

QUESTION 3: When performing a basic permanent wrap, the

hair should be divided into how many panels?

CORRECT ANSWE R: 9

QUESTION 4: Which of the following bonds make

permanent waving, curl re-forming, and chemical hair relaxing possible?

CORRECT ANSWER : Disulfide bonds

QUESTION 5: Which of the following is determined by the

patch test?

CORRECT ANSWER : Allergic reactions

QUESTION 6: All of the following are reasons to perform a

strand test EXCEPT

CORRECT ANSWER : to determine the type of shampoo

that is best for the hair

QUESTION 7: In which of the following areas would you

start a relaxer retouch application?

CORRECT ANSWER: Most resistant area

QUESTION 8: When using relaxers incorrectly, which of the

following could happen?

CORRECT ANSWER : the hair melts

QUESTION 9: When anaylizing the hair before a chemical

relaxer, it is necessary to evaluate the hair for all of the following EXCEPT

CORRECT ANSWER : color

QUESTION 10: Which of the following equalizes porosity?

CORRECT ANSWER : fillers

QUESTION 11: Which of the following hair color procedures

will lighten hair prior to depositing color?

CORRECT ANSWER : double process

QUESTION 12: Which step would be performed prior to

applying a single-process color on virgin hair?

CORRECT ANSWER : parting dry hair

QUESTION 13: All of the following are roles of the alkalizer

EXCEPT

CORRECT ANSWER : making a physical change

QUESTION 14: Which hydrogen peroxide developer is used

with most high-lift colors?

CORRECT ANSWER : 40 volume

QUESTION 15: All of the following are determined by a

strand test in a color service EXCEPT

CORRECT ANSWER : how much color to use

QUESTION 16: Which of the following would under-

lightened hair leave behind?

CORRECT ANSWER : orange tint

QUESTION 17: All of the following are toners EXCEPT

CORRECT ANSWER : low lighting

QUESTION 18: All of the following are important facts

needed on a client card EXCEPT

CORRECT ANSWER : home care products

QUESTION 19: The cosmetic products in the salon are of

concern to the FDA EXCEPT

CORRECT ANSWER : to legally require companies to share

information on their products.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

TDLR Cosmetology Written State Board Exam QUESTIONs and Answers QUESTION 1: All of the following are relaxers EXCEPT CORRECT ANSWER : lanthionine relaxers QUESTION 2: When using a chemical relaxer,...

Get this document $30.00