CON 3990 Exam FAR Parts CON 3990

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

CON 3990 Exam FAR Parts/ CON 3990 Exam Updated

Question 1: What type(s) of contracts can be awarded when

acquiring commercial items of supply?

CORRECT ANSWER: Only firm-fixed-price contracts or

fixed-price contracts with economic price adjustment

Question 2: Does the Government's policy to require prime

contractors to incorporate, to the maximum extent practicable, commercial items or non-developmental items as components of items supplied to the agency, apply to subcontractors at all levels?

CORRECT ANSWER: Yes.

Question 3: The Government has a requirement for computer

equipment. The program office indicates that its users will have no need for performance capabilities beyond the minimum technical specifications stated in the purchase request. Which source selection process would be most appropriate in this situation?

CORRECT ANSWER: Lowest price technically acceptable

Question 4: Which contract type shifts cost risk from the

Government to the contractor?

CORRECT ANSWER: Fixed-price

Question 5: Which section of the uniform contract format

(UCF) exists to include negotiated, meaningful special contract requirements that are not included in Section I, Contract clauses, or in other sections of the UCF?

CORRECT ANSWER: Section H

Question 6: In the FAR, the term "discussions" is

synonymous with which of the following?

CORRECT ANSWER: Negotiations

Question 7: A proposal submission time and date of 2 p.m. on

February 3, 2020, appeared on the cover page of a Government solicitation. Based on the information provided at FAR 52.215-1, Instructions to Offerors - Competitive Acquisitions, which of the following proposals is late?

CORRECT ANSWER: The contractor provided its proposal

at 2:15 p.m. on February 3, 2020.

Question 8: What is the preferred method to make a purchase

at or below the micro-purchase threshold?

CORRECT ANSWER: Governmentwide commercial

purchase card

Question 9: When does title for a completed product transfer

to the Government, assuming the product meets all contract requirements?

CORRECT ANSWER: Upon formal acceptance by the

Government

Question 10: Contract files for contracts using simplified

acquisition procedures should be considered closed when the contracting officer receives evidence of two things. The first is receipt of the property or service. What is the second?

CORRECT ANSWER: Final payment

Question 11: Your customer comes to you anticipating a new

requirement, one that has not been purchased recently. You'd like to refer them to the FAR part dealing specifically with market research. Which FAR part do you refer them to?

CORRECT ANSWER: FAR part 10

Question 12: Terms that address specific types of exchanges

with offerors after receipt of proposals include:

CORRECT ANSWER: Communications, discussions, and

clarifications

Question 13: In a competitive source selection, does the FAR

require you to have the exact same "discussions" with each offeror in the competitive range?

CORRECT ANSWER: No, discussions are tailored to each

offeror's proposal.

Question 14: With limited exceptions, a Contractor

Performance Assessment Reporting System (CPARS) report

is required:

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CON 3990 Exam FAR Parts/ CON 3990 Exam Updated Question 1: What type(s) of contracts can be awarded when acquiring commercial items of supply? CORRECT ANSWER: Only firm-fixed-price contracts or fix...

Get this document $30.00