- | Page
CON 2370 Simplified Acquisition Procedures, Exam Practice Questions With CORRECT ANSWER s Updated | 100% Verified
Question 1: You are the buyer for a construction requirement
with an estimated value of $75,000. A notice of the proposed contract action is required. Which one of the following solicitation methods must be used?
CORRECT ANSWER : Written Solicitation
Question 2: Which one of the following statements is true
regarding the policies for the use of simplified acquisition procedures (SAP)?
CORRECT ANSWER : NOT Award documentation must be
extensive and detailed
Question 3: You have a requirement for a new contract for
janitorial services at your military installation. The Base Commander has expressed the need for clearly stated performance objectives, as the current contractor performing the services is not meeting the Commander's expectations.Consistent with the order of precedence for requirements documents, which one of the following documents would be included in the new contract?
- | Page
CORRECT ANSWER : PWS
Question 4: You have a requirement for administrative support
with an estimated value of $1,500,000. Market research shows there are numerous potential offerors that are competitive in terms of market prices, quality, and delivery. The list of potential offerors includes 4 small businesses and 8 large businesses. Which one of the following statements is correct?
CORRECT ANSWER : The entire acquisition must be set aside
exclusively for small business
Question 5: You have a requirement for repair parts to support
routine maintenance services at the shop on your base. The parts are sold to the general public and are used for nongovernmental purposes. The estimated dollar value of the acquisition is $625,000. Which one of the following statements is true?
CORRECT ANSWER : The use of simplified acquisition
procedures is authorized
Question 6: You have a requirement for a one-time purchase
with an estimated value of $18,700 that is not in support of a contingency operation. This acquisition is not required to be
- | Page
synopsized and access to the solicitation will not be provided in the GPE. Which one of the following describes the competition requirement for this acquisition?
CORRECT ANSWER : Competition is normally obtained by
soliciting from sources within the local trade area.
Question 7: Which one of the following statements about
solicitations using SAP is correct?
CORRECT ANSWER: Buyers are encouraged to use the best
value
Question 8: You have a repetitive requirement for individual
purchases of the same commercial service. The estimated value of the individual purchases ranges from $75,000 to $500,000.Which one of the following simplified acquisition methods would be the most appropriate to use?
CORRECT ANSWER : Blanket Purchase Agreement (BPA)
Question 9: Which one of the following statements about the
evaluation of quotations or offers using SAP is true?
CORRECT ANSWER: Quotations or offers must be evaluated
using the basis stated in the solicitation
- | Page
Question 10: You are the contracting officer for a commercial
product requirement with an estimated value of $415,000. Six quotations that meet the Government's requirement were received in response to the solicitation and there is no reason to believe the proposed prices are unreasonable. Which one of the following statements about the price reasonableness determination is most appropriate?
CORRECT ANSWER : Comparison of the quotations will likely
meet the requirement to obtain market research in support of the fair and reasonable determination.
Question 11: You are the contracting officer for a firm-fixed-
price supply contract valued at $195,400. Which one of the following statements about contract closeout is correct?
CORRECT ANSWER : The contract is considered closed once
you receive evidence of receipt of property and final payment
Question 12: You are the contracting officer for a firm-fixed-
price purchase order for noncommercial supplies that includes the clause at FAR 52.213-4. One week after delivery and acceptance of the items, the end user complains that the goods are not functioning as expected. You investigate and determine