COMPREHENSIVE EXAM LATEST

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

UAMS MLT-MLS

COMPREHENSIVE EXAM | LATEST

UPDATE | GRADED A+

Question 1: Which antibody is most associated with

delayed hemolytic transfusion reactions?

CORRECT ANSWER : Anti-Jka

Question 2: What is most associated with Anti-I?

CORRECT ANSWER : Mycoplasma pneumonia

Question 3: IgG antibodies cause ______ hemolysis from

sequestration by spleen.

CORRECT ANSWER : Extravascular

Question 4: Enzyme panels will react with Duffy

Antibodies (Fya or Fyb). True or False?

CORRECT ANSWER : False

  • | Page

Question 5: RhIG at 28 weeks can cause a mom to have a

low titer anti-D. True or False?

CORRECT ANSWER : True

Question 6: What type of blood should be given if from

mom to child?

CORRECT ANSWER : Irradiated

Question 7: Room temp crossmatch detects _____ errors.

CORRECT ANSWER : ABO

Question 8: Why do premature infants typically need

transfusions?

CORRECT ANSWER : Blood loss from lab tests

Question 9: When phenotyping, use a positive control that

is _______ positive.

CORRECT ANSWER : Heterozygously

  • | Page

Question 10: Why is cryoprecipitate normally used?

CORRECT ANSWER : To replace fibrinogen

Question 11: What can make an auto control positive?

(Distinguish by warming, looking under scope or saline replacement)

CORRECT ANSWER : Rouleaux and Cold auto

Question 12: Cold auto will react with _____ AHG and

___ Monospecific AHG.

CORRECT ANSWER : Polyspecific; C3

Question 13: What kind of plasma can an AB= patient be

transfused with?

CORRECT ANSWER : AB (+ or =)

Question 14: _____ transfusion must be fresh, CMV =,

radiated and collected with CPDA.

CORRECT ANSWER : Intrauterine

  • | Page

Question 15: How should intrauterine transfusions be

handled?

CORRECT ANSWER : Radiated and collected with

CPDA

Question 16: When is FFP used?

CORRECT ANSWER : When PT and PTT are

prolonged

Question 17: At what temperature do Lewis antibodies

react?

CORRECT ANSWER : RT and sometimes 37

Question 18: What type of hemolysis do Lewis antibodies

cause?

CORRECT ANSWER : In Vitro

Question 19: How long are sexual partners of IV drug

users deferred from donating?

CORRECT ANSWER : 1 year

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

UAMS MLT-MLS COMPREHENSIVE EXAM | LATEST UPDATE | GRADED A+ Question 1: Which antibody is most associated with delayed hemolytic transfusion reactions? CORRECT ANSWER : Anti-Jka Question 2: What is...

Get this document $30.00