complete questions and answers

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Relias - Fetal Heart Monitoring | With complete questions and answers |

Question 1: What is the difference between hypoxemia and

hypoxia?

CORRECT ANSWER : 1 - reduce O2 in blood; 2 - reduced

O2 delivery at tissue level

Question 2: What is used to evaluate fetal acidosis?

CORRECT ANSWER : arterial umbilical cord blood

Question 3: What are the normal ranges for artery values

(fetus to placenta)?

CORRECT ANSWER : pH 7.20-7.28, pCO2 35-70, Base

excess -3 to -9

Question 4: What are the normal ranges for venous values

(placenta to fetus)?

CORRECT ANSWER : pH 7.35, pCO2 33-50, base excess -

  • to -8

Question 5: What factors contribute to neonatal

encephalopathy or cerebral palsy?

CORRECT ANSWER : Data shows that intrapartum

hypoxia-ischemia is rarely sole significant contributing factor

for this. Other contributing factors include: infection,

prolonged intermittent hypoxia assoc w/subcortical and cortical or preventricular damage, acute total or near total hypoxia is assoc w/damage to midbrain and brainstem

Question 6: What is prolonged intermittent hypoxia

associated with?

CORRECT ANSWER : subcortical and cortical (term) or

perventricular (preterm) damage

Question 7: What is acute total or near total hypoxia

associated with?

CORRECT ANSWER : midbrain and brainstem

Question 8: Under what conditions can fetal hypoxemia

occur?

CORRECT ANSWER : excessive uterine contractions,

prolonged contractions without adequate resting tone or duration between contractions, abnormal uterine physiology or anatomy is present, separation of placenta and uterus (recurrent late, variable, or prolonged decels suggest this)

Question 9: What are the risk factors for late decelerations?

CORRECT ANSWER : Uteroplacental factors: tachysystole, post term, placental abruption, inadequate spiral artery

dilation r/t pre-e; Fetal factors: hypoxia, tachycardia, IUGR,

hyperthermia; Maternal factors: Inhalation: asthma, sleep

apnea; Circulation: hypotension, HTN, hypovolemia, anemia,

microvascular disease, tachycardia

Question 10: What are the risk factors for variable

decelerations?

CORRECT ANSWER : Uteroplacental: oligo, ruptured

membranes, abnormal cord insertion; Fetal factors: umbilical

cord prolapse or compression, cord stretching w/ pushing or

rapid descent, preterm; Maternal factors: positioning

Question 11: What are the risk factors for prolonged

decelerations?

CORRECT ANSWER : Uteroplacental: excessive activity, uterine rupture, abnormal placentation, hypertonic/prolonged

contractions, hypoperfusion; Fetal factors: OP position, vagal

stimulation d/t head compression and or rapid descent, cord

compression, hypoxia, acute fetal hemorrhage; Maternal:

hypotension; acute hypoxia

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Relias - Fetal Heart Monitoring | With complete questions and answers | Question 1: What is the difference between hypoxemia and hypoxia? CORRECT ANSWER : 1 - reduce O2 in blood; 2 - reduced O2 del...

Get this document $30.00