Complete Answers Emergency Medicine EOR Exam

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Complete Answers Emergency Medicine EOR Exam ( Latest) TEST BANK All New Q&A in TB - 100% Correct for A++!

Dilated Cardiomyopathy: most common cause is ____. Others?

alcohol; may also be idiopathic, myocarditis, or drugs (doxorubicin) -- 1 in 3 cases of heart failure are caused by dilated cardiomyopathy

Question 1: What is the most common cause of dilated

cardiomyopathy, and what are other causes?

CORRECT ANSWER : alcohol; may also be idiopathic,

myocarditis, or drugs (doxorubicin) -- 1 in 3 cases of heart failure are caused by dilated cardiomyopathy

Question 2: What PE and EKG changes are seen with dilated

cardiomyopathy?CORRECT ANSWER : PE: S3, JVD, crackles - possible mitral regurg

EKG: nonspecific ST and T wave changes, LBBB

  • | Page

Hypertrophic cardiomyopathy: is due to hypertrophy of the

_____. PE reveals mitral regurgitation, a ____heart sound, and prominent left ventricular impulse. EKG reveals LVH

Question 3: Hypertrophic cardiomyopathy is due to hypertrophy

of what structure, and what are the PE and EKG findings?

CORRECT ANSWER : cardiac septum; S4

EKG: LVH

Restrictive cardiomyopathy: often caused by a ____process, or

post-radiation or post open-heart surgery. What is the most common first symptom?--infiltrative process - amyloidosis, sarcoidosis, and hemochromatosis -- changes in myocardium --most common first symptom is exertion intolerance and fluid retention, signs of right heart failure

Question 4: Restrictive cardiomyopathy is often caused by what

process or conditions, and what is the most common first symptom?

CORRECT ANSWER : infiltrative process - amyloidosis,

sarcoidosis, and hemochromatosis -- changes in myocardium

  • | Page

most common first symptom is exertion intolerance and fluid retention, signs of right heart failure

We have an expert-written solution to this problem!Atrial fibrillation - regularly irregular - the most common sustained arrhythmia in adults - what three treatments are used?

Question 5: What three treatments are used for atrial fibrillation?

CORRECT ANSWER : 1. rate control w BB, CCB, or digoxin

  • Anticoagulation w heparin & warfarin
  • rhythm control w amiodarone or cardioversion

We have an expert-written solution to this problem!Atrial flutter - sawtooth pattern in II, III, aVF - what three treatments are used?

Question 6: What three treatments are used for atrial flutter?

CORRECT ANSWER : 1. cardioversion if no contraindications

  • acute rate control tx w BB, CCB - amiodarone, sotalol,
  • quinidine, or procainamide

  • If site of reentrant is known, catheter ablation
  • | Page

Multifocal atrial tachycardia - noted in patients with COPD or severe systemic illness - EKG shows multiple shaped P waves and differing PR intervals. ____are agents of choice?

Question 7: What are the agents of choice for multifocal atrial

tachycardia?

CORRECT ANSWER : CCB

BLOCKS

  • ____=prolonged PR interval
  • 2.____=progressive increase in PR until Pwave is blocked.

    3._____=sudden block in P wave w no change in PR 4._____=atrial and ventricular rhythm are independent of each other.

Question 8: What are the four types of heart blocks and their

characteristics?

CORRECT ANSWER : First degree; Wenckebach Mobitz type

I; Mobitz type II, Third degree block

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Complete Answers Emergency Medicine EOR Exam ( Latest) TEST BANK All New Q&A in TB - 100% Correct for A++! Dilated Cardiomyopathy: most common cause is ____. Others? alcohol; may also be idiopathic...

Get this document $30.00