Colorado QSCO Pesticide Test

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Colorado QS/CO Pesticide Test Questions & Answers(scored A+)

Question 1: 2 categories of certified operators

CORRECT ANSWER : Private Applicators, Commercial

Applicators

Question 2: 4 types of pesticide registration

CORRECT ANSWER : Section 3 - full federal label,

Section 18 - emergency exemptions, Section 24c - special local needs label, Section 25b - minimum risk pesticides

Question 3: Actions to take to minimize pesticide impact

on pollinators

CORRECT ANSWER : Follow the label each year,

Communicate and coordinate applications with beekeepers, Avoid treating plants when they are in bloom, Treat plants during times when pollinators are not active, Avoid drift onto flowering plants and pollinator areas, Control noxious weeds in fields or orchards that may attract pollinators

  • | Page

Question 4: Advantages to aerosol generator or fogger

sprayers

CORRECT ANSWER : Fine droplets can penetrate tiny

cracks, crevices, and heavy vegetation to reach pests in hard-to-reach areas

Question 5: Advantages to airblast sprayers

CORRECT ANSWER : Small amount of water covers

large area, Little operating time lost in refilling, Adapted to applying sprays over large area

Question 6: Advantages to chemigation

CORRECT ANSWER : Low cost of application,

Provides thorough crop coverage

Question 7: Advantages to duster sprayers

CORRECT ANSWER : Lightweight, relatively cheap,

and fast acting, Do not require water

Question 8: Advantages to granular applicators

  • | Page

CORRECT ANSWER : Equipment is light, relatively

simple, and does not involve the use of water or other diluents, Heavy particles reduce drift and allow precise placement and penetration

Question 9: Advantages to hand sprayers

CORRECT ANSWER : Economical, uncomplicated,

lightweight, and adaptable to many different situations, Ideal for spot treatments

Question 10: Advantages to high pressure hydraulic

sprayers

CORRECT ANSWER : Have enough pressure for spray

to penetrate heavy brush, livestock hair, and tops of tall trees, Trees or other hard-to-reach places can be treated with a long hose or handgun

Question 11: Advantages to low pressure hydraulic

sprayers

CORRECT ANSWER : Relatively inexpensive,

lightweight, and adapted to many uses, Can cover large

  • | Page

areas rapidly, Usually low volume so one tankful will cover large area

Question 12: Advantages to mist blower sprayers

CORRECT ANSWER : Saves time and labor because

less water is handled than with airblast sprayers

Question 13: Advantages to soil injectors

CORRECT ANSWER : Minimal drift, Some soil

systemic insecticides can give more persistent control than foliar treatments

Question 14: Advantages to ULV sprayers

CORRECT ANSWER : Saves time and labor due to the

elimination of water use

Question 15: Aerosol generator or fogger sprayers

CORRECT ANSWER : These break certain pesticide

formulations into very small, fine droplets, Used to fill an area like a greenhouse or to control flies and mosquitos

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

Colorado QS/CO Pesticide Test Questions & Answers(scored A+) Question 1: 2 categories of certified operators CORRECT ANSWER : Private Applicators, Commercial Applicators Question 2: 4 types of pest...

Get this document $30.00