Colorado POST Test 1

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Colorado POST (Test 1)

Question 1: What is the age requirement for safety belts?

CORRECT ANSWER : Under 16, must be restrained

Question 2: Which title of the CRS covers traffic?

CORRECT ANSWER : Title 42

Question 3: What does Title 42 include?

CORRECT ANSWER : Title, Article, Part, Common Code,

Points, Fine

Question 4: Are traffic infractions arrestable offenses?

CORRECT ANSWER : No

Question 5: Are traffic violations arrestable offenses?

CORRECT ANSWER : Yes

Question 6: Can a person have a jury trial for traffic

infractions or violations?

CORRECT ANSWER : No. Judge trial only

Question 7: A municipal officer cannot write municipal

tickets for...

CORRECT ANSWER : DUI, Registration, Licensing, Hit and

Run. These violations go to county

Question 8: Can officers issue a summons for a felony?

CORRECT ANSWER : No. These must go to the district

attorney

Question 9: What class is a basic driver's license?

CORRECT ANSWER : R

Question 10: How long do you have to notify the state of

changes to your driver's license (DL), such as change of address?

CORRECT ANSWER : 30 days

Question 11: When do license plates expire?

CORRECT ANSWER : End of the following month

Question 12: Can a motorist block an intersection even if they

have the green light?

CORRECT ANSWER : No. 42-4-709 Stop when traffic

obstructed No driver shall enter an intersection or a marked crosswalk or drive onto any railroad grade crossing unless there is sufficient space on the other side of the intersection, crosswalk, or railroad grade crossing to accommodate the vehicle the driver is operating without obstructing the passage of other vehicles, pedestrians, or railroad trains, notwithstanding the indication of any traffic control signal to proceed. Any person who violates any provision of this section commits a class A traffic infraction.

Question 13: While a fire apparatus is responding to a fire

alarm, how far back must a motorist follow?

CORRECT ANSWER : No closer than 500ft

Question 14: Must motorists come to a complete stop at a

stop sign?

CORRECT ANSWER : Yes.

Question 15: Can people alter, damage, or remove traffic

signage?

CORRECT ANSWER : No. Two charges may be filed. Theft,

and .... 42-4-607 Interference with official devices (1)(a) No person shall, without lawful authority, attempt to or in fact alter, deface, injure, knock down, remove, or interfere with the effective operation of any official traffic control device or any railroad sign or signal or any inscription, shield, or insignia thereon or any other part thereof. Except as otherwise provided in subsection (2) of this section, any person who violates any provision of this paragraph (a) commits a class B traffic infraction

Question 16: What two vehicles must stop at all railroad

crossings?

CORRECT ANSWER : School bus carrying kids. Hazardous

material vehicle with displayed placards.

Question 17: A child must be in a rear-facing child seat if?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Colorado POST (Test 1) Question 1: What is the age requirement for safety belts? CORRECT ANSWER : Under 16, must be restrained Question 2: Which title of the CRS covers traffic? CORRECT ANSWER : Ti...

Get this document $30.00