COLORADO NOTARY EXAM

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

COLORADO NOTARY EXAM

ANSWERS UPDATED VERSION

Question 1: How long must a notary retain her journal?

CORRECT ANSWER: Ten years.

Question 2: A Colorado notary may perform copy

certifications on documents

CORRECT ANSWER: From the federal government so long

as the document doesn't contain language prohibiting the document from being reproduced.

Question 3: If the notary is presented with a document that

does not contain a notary certificate

CORRECT ANSWER: The notary should ask the signer to

determine what type of certificate to use based on a plain meaning of the notarial acts.

Question 4: The notary has a disqualifying interest in which

of the following situations

CORRECT ANSWER: When the notary is named as

beneficiary in the document.

Question 5: A notary is not required to record which of the

following in her notary journal

CORRECT ANSWER: Verbal oath taken by a credible

witness

Question 6: Which of the following is true regarding physical

presence under RULONA:

CORRECT ANSWER: There is never an exception to the

physical presence requirement.

Question 7: Someone mentions that your signer is in the early

stages of Alzheimer's disease. What should you do?

CORRECT ANSWER: Screen for identity, willingness and

basic awareness, as you would for anyone else.

Question 8: A qualified person may apply for a notary public

commission by...

CORRECT ANSWER: Uploading their application,

supporting documents to the Secretary of State's website and paying $10 using a credit/debit card.

Question 9: Commissioned notaries need to update the

Secretary of State's office when they change their name, home

address, or work address:

CORRECT ANSWER: Within 30 days of the change.

Question 10: A Protest may be executed by a notary that:

CORRECT ANSWER: is acting in the course and scope of

the notary's employment with financial institution.

Question 11: Which of the following is not considered secure

and verifiable ID under RULONA:

CORRECT ANSWER: All are secure and verifiable forms of

ID accepted under RULONA.

Question 12: Notaries may identify signers using the

personally known method. Who would be considered

personally known:

CORRECT ANSWER: Your colleague that habitually joins

you on walks to the Cookie Lady on the 16th Street Mall.

Question 13: When identifying a signer using the

identification method, which of the following is true:

CORRECT ANSWER: The identification cannot be expired

by more than one year.

Question 14: Under Colorado law, a notary may use a

credible witness to:

CORRECT ANSWER: Identify the signer.

Question 15: Which of the following is true about copy

certifications:

CORRECT ANSWER: The notary certificate must follow the

wording stated in RULONA.

Question 16: A Colorado notary public that lives in Colorado

but works in Nebraska may perform notarizations in either state.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

COLORADO NOTARY EXAM ANSWERS UPDATED VERSION Question 1: How long must a notary retain her journal? CORRECT ANSWER: Ten years. Question 2: A Colorado notary may perform copy certifications on docum...

Get this document $30.00