CM 4221 FINAL EXAM QUESTIONS

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CM 4221 FINAL EXAM QUESTIONS

AND ANSWERS | LATEST UPDATE|

ALREADY PASSED

Question 1: Which of the following is not a method used

to procure a constructor?

  • None of these
  • Best value
  • Job order contracting
  • Low bid
  • Qualifications-based selection

CORRECT ANSWER : c. Job order contracting

Question 2: Which management activity listed below is

where the project manager is tasked with coordinating subcontractors, planning sequences of construction, and developing effective communication?

  • None of these
  • Controlling
  • Organizing
  • | Page
  • Scoping
  • Planning

CORRECT ANSWER : c. organizing

Question 3: This testing process helps to reduce the risk

that major project systems (HVAC, electrical, etc) will work according to the project objectives, plans, and specifications.

  • Commissioning
  • As-builts
  • None of these
  • Notice to Proceed
  • Constructability review

CORRECT ANSWER : a. commisioning

Question 4: Vertical building projects are first designed

by an architect and then engineered by design engineers while horizontal infrastructure projects are typically designed and engineered by design engineers.True

  • | Page

False

CORRECT ANSWER : True

Question 5: Based on laws and regulations, privately

financed projects must utilize competitive bidding to procure a construction firm.True False

CORRECT ANSWER : False

Question 6: An agency construction manager firm is

contracted with the Owner, lead designer, and construction firm on a project.True False

CORRECT ANSWER : false

Question 7: A program manager is the same as a project

manager.True

  • | Page

False

CORRECT ANSWER : false

Question 8: During the early stages of the engineering and

design phase of a project, the Owner typically procures the lead design firm using qualifications-based selection.True False

CORRECT ANSWER : true

Question 9: What is the definition of a project delivery

system?

  • The process by which the feasibility of a project is
  • determined

  • None of these
  • The contractual relationships that exist between project
  • team members

  • The method of procuring a constructor to build a
  • project

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CM 4221 FINAL EXAM QUESTIONS AND ANSWERS | LATEST UPDATE| ALREADY PASSED Question 1: Which of the following is not a method used to procure a constructor? a. None of these b. Best value c. Job orde...

Get this document $30.00