- | Page
CLT PRACTICE FINAL EXAM
RATED 100% CORRECT!!
Question 1: Which of the following governing bodies has
153 member countries that represent 95% of total trade?
CORRECT ANSWER: World Trade Organization
Question 2: Which of the following documents list items
in a vehicle's cargo and includes the customer's address, invoice numbers, package weights to ensure that the right packages end up on the correct trailer?
CORRECT ANSWER: Shipping manifest
Question 3: Which of the following terminology refers to
products produced in one country and sold in a foreign country?
CORRECT ANSWER: Exports
Question 4: Which of the following documents and
includes information about trailer loading schedule?
CORRECT ANSWER: Dispatch list
- | Page
Question 5: Which of the following documents is issued
by carriers for shipping departments knowledge in that specific goods have been received on board for shipment?
CORRECT ANSWER: Bills of lading
Question 6: Which of the following is NOT a basic factor
and route selection?
CORRECT ANSWER: Operation hours of destination
Question 7: Intermodal transportation is the movement of
different types of goods using one form of transportation.
CORRECT ANSWER: False
Question 8: Which of the following equipment straddles
containers in order to quickly remove them between road and rail vehicles?
CORRECT ANSWER: Gantry crane
- | Page
Question 9: Which of the following container is typically
a large, rectangular box made of steel and can have open or closed tops, or be refrigerated if necessary.
CORRECT ANSWER: ISO containers
Question 10: Which of the following equipment is used to
transfer containers from see vessels to read for rail vehicles?
CORRECT ANSWER: Transtainer
Question 11: Which of the following governing bodies is
responsible for collection taxes on imported and exported goods.
CORRECT ANSWER: US Customs and Border
Protection
Question 12: Which of the following refers to a report
filed with Customs Authorities on imported goods?
CORRECT ANSWER: Customs entry
- | Page
Question 13: Which of the following documents includes
the pick ticket so items can be checked off the pick ticket as they're Packaged?
CORRECT ANSWER: Shipping order
Question 14: Which of the following is true of routing
regulations?
CORRECT ANSWER: State regulations pertaining
mostly to having no transport.
Question 15: Which of the following refers to protecting
domestic industries by restricting the amount of the goods that can be imported during a specific time period?
CORRECT ANSWER: Quotas
Question 16: Which of the following measures provides
information about the amount of time it takes a carrier to move products from one point to another?