CLINICAL APPLICATION OF

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CLINICAL APPLICATION OF

PERFUSION EXAM QUEST IONS

LATEST UPDATE EXAM 1 50

QUESTIONS AND 100% VERIFIED

CORRECT ANSWERS

GUARANTEED A+

Question 1: What are cannulation sites for an LVAD?

CORRECT ANSWER: Pulmonary Vein and Aorta

Question 2: What is the minimum pressure for an LVAD

inflow, before you are at risk for drawing air?

CORRECT ANSWER: 5 mmHg

Question 3: Correction for cannula entrapment in LVAD's

can be accomplished by doing what?

CORRECT ANSWER: increasing the left atrial preload

(decreasing flow) --> Cannula is sucking down in the LVAD inflow either in the pulm vein, lv apex, or just below crossing the aortic valve.

  • | Page

Question 4: What is the indication that indicates to add an

RVAD?

CORRECT ANSWER: Right atrial pressure >20 mmHg

with IABP and inotropic support

Question 5: Cannulation sites for RVAD support?

CORRECT ANSWER: Right atrium and pulmonary

artery.

Question 6: Which would not be an important

consideration in cannula selection?

  • size B. Shape C. Cannula Circuit connector Size D.
  • Flow requirements

CORRECT ANSWER: C. Cannula Circuit Connector

Size

Question 7: Right Ventricular flow rates should be

adjusted in relation to what?

CORRECT ANSWER: Left ventricular flow rate.

  • | Page

Question 8: In RVAD's, pump inflow cannula entrapment

is indicated by?

CORRECT ANSWER: snapping or chattering of the

line

Question 9: What action can correct RVAD cannula

entrapment?

CORRECT ANSWER: Increasing the right atrial

preload. (slow flow)

Question 10: When is heparin therapy to maintain

coagulation in VAD's usually started?

CORRECT ANSWER: Within 24 hours after initial

bleeding from surgery has been controlled. Sometimes patients will get protamine. ACT's should be between 150-200 seconds.

Question 11: When do patients diagnosed with atrial petal

defects become diagnosed in relation to Qp/Qs ratio?

  • | Page

CORRECT ANSWER: 1:1.5

Question 12: What would normal urine output for a child

who weights 12 kg be? What is the standard for urine output in cardiac patients?

CORRECT ANSWER: ~20 ml/hour

In cardiac patients it is suggest that urine output should be .5-1.0 ml/kg/hour

Question 13: What is the estimated blood volume of a

child who weights 12 kg?

CORRECT ANSWER: 75 * 12= 900 ml

clinical manual of perfusion states that blood volume for a 11-20 kg child should be 80 ml/kg

Question 14: A 2 year old child weighting 12 kg is going

on bypass. Prebypas Hct is 40% and priming volume is 1200 ml what is the diluted hematocrit?

CORRECT ANSWER: ((1275)40)/((12*75)+1200)=

17.1%

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

CLINICAL APPLICATION OF PERFUSION EXAM QUEST IONS LATEST UPDATE EXAM 1 50 QUESTIONS AND 100% VERIFIED CORRECT ANSWERS GUARANTEED A+ Question 1: What are cannulation sites for an LVAD? CORRECT ANSWE...

Get this document $30.00