CIEMT - EMT Final Exam Questions With Complete

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CIEMT - EMT Final Exam Questions With Complete Solutions

Question 1: What are the steps prior to CPR?

CORRECT ANSWER : 1. AVPU 2. Check carotid! 3. If pulse

present, check breathing!

Question 2: What are the steps of CPR?

CORRECT ANSWER : 1. Compressions 2. Ventilations

*Partner goes to get AED* 3. Compression *Partner drops an OPA/NPA* 4. Ventilations

Question 3: What are the steps of modified CPR for foreign

body obstruction + unconscious?

CORRECT ANSWER : 1. Compressions 2. Visualize for object

  • Ventilations

Question 4: What is the definition of a pediatric patient in

CPR/AED?

CORRECT ANSWER : AED = 1 - 8 years old CPR = 1 -

puberty

  • | Page

Question 5: What are the steps for infants/peds CPR?

CORRECT ANSWER : 1. Baby baby baby! Check for

response... 2. AVPU - flick bottom of foot 3. Compressions 4.Ventilations Two person rescuer = two thumbs encircling hands

(15:2) One person rescuer = two parallel fingers, baby laying on

the floor, sniffing position (30:2)

Question 6: What are the steps for foreign body obstruction in

peds?

CORRECT ANSWER : 1. Five backblows 2. Visualize 3. Five

compressions

Question 7: What are the shockable rhythms?

CORRECT ANSWER : 1. Ventricular fibrillation 2. Ventricular

tachycardia (pulseless)

Question 8: What are the Kubler-Ross stages of the grieving

process?

CORRECT ANSWER : 1. Denial 2. Anger 3. Bargaining 4.

Depression 5. Acceptance

Question 9: What is the sympathetic response (fight or flight)?

  • | Page

CORRECT ANSWER : 1. Increased respirations 2. Increased

pulse 3. Increased b.p. 4. Cool, pale, and diaphoretic 5. Dilated pupils 6. Tense muscles 7. Increased blood glucose levels 8.Perspiration 9. Decreased circulation to the GI tract Neuro- endocrine response

Question 10: How are glucose levels maintained in the body?

CORRECT ANSWER : Pancreas, glucagon, liver, RELEASE

GLYCOGEN STORES, increased blood glucose levels

Question 11: What is the General Adaptation Syndrome (GAS)?

CORRECT ANSWER : 1. Alarm 2. Resistance 3. Recovery or

exhaustion

Question 12: What are the components of the CISM system?

CORRECT ANSWER : Defusing = informal meeting Briefing =

formal meeting

Question 13: What is hepatitis and its signs/symptoms?

CORRECT ANSWER : - inflammation of the liver - blood

transmittance S/S: 1. Weakness 2. Fatigue 3. Fever 4. Weight

loss 5. JAUNDICE

  • | Page

Question 14: What is meningitis and its signs/symptoms?

CORRECT ANSWER : - direct contact with respiratory

secretions S/S: 1. Nuchal rigidity 2. Photophobia

Question 15: What are the signs/symptoms of tuberculosis

(TB)?CORRECT ANSWER : S/S: 1. Productive cough 2. Bloody sputum MUST WEAR A HEPA/N95 mask!

Question 16: What is the scope of practice?

CORRECT ANSWER : What you can do (defined by state law -

aka state EMS agency)

Question 17: When does the legal duty to act begin?

CORRECT ANSWER : Legal duty to act begins once... 1. An

ambulance responds to a call OR 2. Treatment is initiated

Question 18: What constitutes negligence?

CORRECT ANSWER : 1. Duty to Act 2. Breech of Duty 3.

Damages 4. Proximal Cause

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

CIEMT - EMT Final Exam Questions With Complete Solutions Question 1: What are the steps prior to CPR? CORRECT ANSWER : 1. AVPU 2. Check carotid! 3. If pulse present, check breathing! Question 2: Wh...

Get this document $30.00