CHEM 120 CHAMBERLAIN EXAM 1

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CHEM 120 CHAMBERLAIN EXAM 1

QUESTIONS WITH COMPL ETE

SOLUTIONS

Question 1: What is a hypothesis?

CORRECT ANSWER: a testable educated guess

Question 2: What is an experiment?

CORRECT ANSWER: how we test hypotheses

Question 3: What is a variable?

CORRECT ANSWER: Idea to be tested (only one)

Question 4: What is a control?

CORRECT ANSWER: Something the variable is tested

against

  • | Page

Question 5: What is an experimental protocol?

CORRECT ANSWER: How do you do the test?

Question 6: What are results?

CORRECT ANSWER: Data generated comparing

variable to controls. Includes statistics to show results are meaningful

Question 7: What is a conclusion?

CORRECT ANSWER: Interpretation of results

Question 8: What is an independent variable?

CORRECT ANSWER: The experimental factor that is

manipulated; the variable whose effect is being studied.

  • | Page

Question 9: What is a dependent variable?

CORRECT ANSWER: The variable that depends on the

independent variable

Question 10: What are protons?

CORRECT ANSWER: Positively charged particles

Question 11: What are neutrons?

CORRECT ANSWER: the particles of the nucleus that

have no charge

Question 12: What are electrons?

CORRECT ANSWER: Negatively charged particles

  • | Page

Question 13: What are isotopes?

CORRECT ANSWER: same atomic # different mass #

Question 14: What are ions?

CORRECT ANSWER: The number of electrons is either

greater than, or less than, the number of protons

Question 15: What is atomic mass?

CORRECT ANSWER: Number of protons and neutrons

Question 16: How do you calculate the number of

neutrons?

CORRECT ANSWER: mass number - atomic number

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CHEM 120 CHAMBERLAIN EXAM 1 QUESTIONS WITH COMPL ETE SOLUTIONS Question 1: What is a hypothesis? CORRECT ANSWER: a testable educated guess Question 2: What is an experiment? CORRECT ANSWER: how we ...

Get this document $30.00