Chapter 527 Chapter 5J-20 Laws and Rules Study

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Chapter 527 & Chapter 5J-20 Laws and Rules Study Guide Exam and Actual Answers.

Question 1: Notice of Accidents

CORRECT ANSWER : Immediately upon discovery of an

accident that caused death or personal injury requiring professional medical treatment and that caused property damage exceeding $3000

Question 2: Investigation/Safety Promotion

CORRECT ANSWER : The Department may investigate an

accident involving loss of life, personal injury, or Property Damage

Question 3: Bulk Storage Locations

CORRECT ANSWER : 1. A single container of 2000gal or more

  • Aggregate container capacity is 4000gal or more
  • Containers serving liquid product to the public
  • No newly installed container can be operated until inspected and approved by the department

Question 4: Bureau Name Moved

  • | Page

CORRECT ANSWER : Bureau of LP Gas Inspection moved to

Department of Agriculture and Consumer Services in 1993

Question 5: Accident Reporting Hotline

CORRECT ANSWER : 24 Hours 1-866-296-5082

Question 6: Qualifier

CORRECT ANSWER : Any person who has passed a

competency exam and is employed by a licensed category 1, 2, or 5 business

Question 7: Liquified Petroleum Gas

CORRECT ANSWER : Any material predominately of propane,

propylene, butanes, and butylene (P or B)

Question 8: Annual License Renewal and Insurance

CORRECT ANSWER : All licenses shall be renewed annually,

biennially, or triennially Proof of insurance not less than $1 Million

Question 9: Master Qualifier/Qualifier Examinations

  • | Page

CORRECT ANSWER : Passing grade of 70%

Every business in category 1, 2, or 5 shall employ at all times a full time qualifier A person may not qualify more than 1 license location

Question 10: License Penalty/Fees

CORRECT ANSWER : The sale of LP Gas cylinders with a

volume of 10 pounds water or 4.2 pounds gas capacity or LESS is exempt

Question 11: Qualifier Vacancy

CORRECT ANSWER: A vacancy in Qualifier/Master position

from their departure shall be immediately reported to the department by departing person and the licensed company

Question 12: Master Qualifier

CORRECT ANSWER : Master Qualifier must have been a

registered qualifier at least 3 years

Question 13: Master Qualifier

  • | Page

CORRECT ANSWER : Master status shall expire 3 years after

being issued a $30 renewal fee and documented 16 CEU's Renew Qualifier AND Master Qualifier

Question 14: Qualifier

CORRECT ANSWER: If business loses qualifier, its license

shall be suspended by department after 20 working days Failure to obtain replacement qualifier within 60 day period shall be grounds for revocation

Question 15: Master Qualifier

CORRECT ANSWER : If the company fails to replace the

Master Qualifier within 60 day period the license of company shall be suspended

Question 16: Qualifiers

CORRECT ANSWER : Registration expires after 3 years

$20 renewal fee and documentation of 16 CEU's Renewal applications due 30 calendar days before expiration

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

Chapter 527 & Chapter 5J-20 Laws and Rules Study Guide Exam and Actual Answers. Question 1: Notice of Accidents CORRECT ANSWER : Immediately upon discovery of an accident that caused death or perso...

Get this document $30.00