CHAMPIONS SCHOOL OF REAL

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CHAMPIONS SCHOOL OF REAL

ESTATE FINANCE LATES T

UPDATE EXAM 75 QUEST IONS

WITH 100% VERIFIED CORRECT

ANSWERS GUARANTEED A +

Question 1: The process of collecting information about a

borrower in order to build a loan file that will be used to

make an underwriting decision is known as:

CORRECT ANSWER: Loan processing

Question 2: The process of evaluating a borrower's loan

application to determine the risk involved for the lender is

known as:

CORRECT ANSWER: Underwriting

Question 3: The process of transferring funds to a title or

escrow company for disbursement is known as:

CORRECT ANSWER: Funding

  • | Page

Question 4: Sending monthly payment statements and

collecting monthly payments, maintaining payment

records and following up on delinquencies is known as:

CORRECT ANSW ER: Servicing

Question 5: The process of creating a new mortgage loan

is known as:

CORRECT ANSWER: Origination

Question 6: Character is a measure of the willingness of a

borrower to make on-time payments. Credit character is revealed in the borrower's credit report. This is referred to

as:

CORRECT ANSWER: Character

Question 7: Capacity is a measure of the borrower's

ability to repay the debt, and is demonstrated through current earnings and job stability. The lender is concerned with both the quantity of income and its stability. In determining capacity, the lender must weigh the

  • | Page

borrower's income against his or her current debt. This is

referred to as:

CORRECT ANSWER: Capacity

Question 8: Capital is the sum of all assets that the

borrower has accumulated. Savings accounts, investments and other assets demonstrate a level of financial responsibility on the part of the borrower. This is referred

to as:

CORRECT ANSWER: Capital

Question 9: Collateral is something of value that can be

pledged as security for repayment of the loan. In a residential transaction, the property being purchased is used as security for the debt. The sufficiency of collateral is determined through an appraisal of the property. This is

referred to as:

CORRECT ANSWER: Collateral

Question 10: The rate and discount points charged on a

loan are a function of many factors, including the

  • | Page

prevailing rates in the market, the type of property being financed, the term of the loan, and the borrower's credit,

income and down payment. This is referred to as:

CORRECT ANSWER: Rate and discount points

Question 11: The process of creating a new mortgage

loan, including all steps taken by a lender to attract and

qualify a borrower, are considered:

CORRECT ANSWER: Origination activities

Question 12: Typically functions as a middleman between

the borrower and the lender, negotiating, selling or arranging loans to be delivered to larger investors. This is

referred to as:

CORRECT ANSWER: Mortgage broker

Question 13: Entities which provide their own funds for

the purpose of providing mortgage financing, as opposed to commercial banks/savings associations. This is referred

to as:

CORRECT ANSWER: Mortgage banker

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

CHAMPIONS SCHOOL OF REAL ESTATE FINANCE LATES T UPDATE EXAM 75 QUEST IONS WITH 100% VERIFIED CORRECT ANSWERS GUARANTEED A + Question 1: The process of collecting information about a borrower in ord...

Get this document $30.00