CERTIFIED HEALTHCARE

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CERTIFIED HEALTHCARE

SAFETY PROFESSIONAL (CHSP)

EXAM QUESTIONS AND

ANSWERS(VERIFIED FOR

ACCURACY)(DIAGRAMS

INCLUDED)|GUARANTEED

SUCCESS

Question 1: Joint Commision core value

CORRECT ANSWER: Quality of care and safety of

patients

Question 2: The Patient Safety and Quality Improvement

Act of 2005

CORRECT ANSWER: to report events, near misses,

unsafe conditions and to decrease medical errors. defined requirements for reporting events that threaten patient safety

Question 3: Patient Safety

  • | Page

CORRECT ANSWER: the avoidance and prevention of

patient injuries or adverse events resulting from the processes of health care delivery.

Question 4: Patient safety event

CORRECT ANSWER: event, incident, or condition that

could have resulted or did result in harm to a patient

Question 5: adverse event

CORRECT ANSWER: A patient safety event that

resulted in harm to a patient

Question 6: sentinel event

CORRECT ANSWER : a patient safety event not

primarily rekated to the patients illness or underlying condition that leads to death, permanent harm or severe temporary harm.

Question 7: Reactive risk reduction

  • | Page

CORRECT ANSWER: Attempts to prevent recurrence of

problems that have already caused patient harm.

Question 8: Proactive risk reduction

CORRECT ANSWER: Solves problems before patients

are harmed

Question 9: Sentinel event alert

CORRECT ANSWER: A notification that defines

processes and identifies measures that can be used to prevent errors and improve outcomes

Question 10: Process Decision Program Charts (PDPC)

CORRECT ANSWER: Finds errors in plans while it is

being created.

Question 11: American Osteopathic Association (AOA)

CORRECT ANSWER: inspects and accedidates critical

access hospitals

  • | Page

Question 12: Accreditation canada

CORRECT ANSWER: Camadian non profit organization

that provides health organizations with peer reviews

Question 13: CARF (Commission on Accreditation of

Rehabilitation Facilities)

CORRECT ANSWER: Focuses on rehabilitation,

employment, child and family and aging services.

Question 14: CAP (College of American Pathologists)

CORRECT ANSWER: offers laboratory inspection and

proficiency testing

Question 15: NAM (National Academy of Medicine)

CORRECT ANSWER: Provides guidelines for respirator

use in healthcare. Formerly called Institute of Medicine

Question 16: AHCA / NCAL

CORRECT ANSWER: American Health Care

Association National centers for assisted living

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CERTIFIED HEALTHCARE SAFETY PROFESSIONAL (CHSP) EXAM QUESTIONS AND ANSWERS(VERIFIED FOR ACCURACY)(DIAGRAMS INCLUDED)|GUARANTEED SUCCESS Question 1: Joint Commision core value CORRECT ANSWER: Qualit...

Get this document $30.00