CERTIFICATION COURSE FOR

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CERTIFICATION COURSE FOR

PLAYGROUND SAFETY

INSPECTORS EXAM QUES TIONS

WITH CORRECT ANSWERS

Question 1: What was the first equipment recommended

to be removed for safety reasons?

CORRECT ANSWER: Giant Stride

Question 2: When was the first edition of the CPSI

manual made?

CORRECT ANSWER: 1981

Question 3: What does ASTM F1292 cover?

CORRECT ANSWER: Method to test impact

attenuation of safety surfacing

Question 4: What does ASTM F1951 cover?

CORRECT ANSWER: Method to test wheelchair

accessibility on safety surfacing for playgrounds

  • | Page

Question 5: What does ASTM F2075 cover?

CORRECT ANSWER: Engineered wood fiber safety

surfacing

Question 6: What does ASTM F2223 cover?

CORRECT ANSWER: Guide for ASTM standards on

playground surfacing

Question 7: What does ASTM F2049 cover?

CORRECT ANSWER: Guide for fencing/barriers for

playgrounds

Question 8: What does ASTM F1918 cover?

CORRECT ANSWER: Contained play systems

Question 9: What does ASTM F1148 cover?

CORRECT ANSWER: Residential play equipment

  • | Page

Question 10: Inspectors will be able to rank the hazard

according to?

CORRECT ANSWER: The injury potential

Question 11: What does a comprehensive program of

playground safety include?

CORRECT ANSWER: -Audits, -Inspections, -

Maintenance

Question 12: What is anthropometrics?

CORRECT ANSWER: Study of the measurement of the

human body

Question 13: What is the percent of injuries caused by

falls on playgrounds?

CORRECT ANSWER: 79%

Question 14: 11% of falls are caused by?

CORRECT ANSWER: Impact

  • | Page

Question 15: What is the #1 cause of death on

playgrounds?

CORRECT ANSWER: Entanglement (ropes, strings,

clothing)

Question 16: What is the #3 cause of death on

playgrounds?

CORRECT ANSWER: Entrapment

Question 17: What is the #2 cause of death on

playgrounds?

CORRECT ANSWER: Falls onto hard underlying

surfaces

Question 18: What is the #4 cause of death on

playgrounds?

CORRECT ANSWER: Impact by tipped or loose

equipment or moving swings

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CERTIFICATION COURSE FOR PLAYGROUND SAFETY INSPECTORS EXAM QUES TIONS WITH CORRECT ANSWERS Question 1: What was the first equipment recommended to be removed for safety reasons? CORRECT ANSWER: Gia...

Get this document $30.00