CEPA Certified Exit Planning Advisor Exam Prep

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CEPA (Certified Exit Planning Advisor) Exam Prep Questions With 100% CORRECT ANSWER s!!!

Question 1: What is the calculation for Recasted EBITDA?

CORRECT ANSWER : Addbacks + EBITDA = Recasted

EBITDA

Question 2: What does EBITDA stand for?

CORRECT ANSWER : Earnings Before Interest, Taxes,

Depreciation, & Amortization

Question 3: What are the three gaps within the Value

Acceleration Methodology?

CORRECT ANSWER : Wealth Gap, Value Gap, & Profit Gap

Question 4: What are the Five Stages of Value Maturity in

order?

CORRECT ANSWER : Identify, Protect, Build, Harvest,

Manage

Question 5: In the Five Stages of Value Maturity, what occurs in

the "Identify" stage?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Identify and asses the business value.

Understand how ready and attractive the business is. What is the current value? What is it's potential value? What are the gaps?

Question 6: What are considered the "Value Creation" stages

within the Five Stages of Value Maturity?

CORRECT ANSWER : Protect Value and Build Value

Question 7: In the Five Stages of Value Maturity, what occurs in

the "Protect" stage?

CORRECT ANSWER : Protect what you have because "build"

means more risk. Make sure the right systems are in place: the

right financial advisor, right financial plan, documented standard operating procedures within the business, insurance, etc. Protect always comes before Build. Non-strategic actions are ALWAYS before strategic actions.

Question 8: In the Five Stages of Value Maturity, what occurs in

the "Build" stage?

CORRECT ANSWER : This is made up of strategic actions

including culture building, communication building, personnel changes, new products/improvements, etc.

  • | Page

Question 9: In the Five Stages of Value Maturity, what occurs in

the "Harvest" stage?

CORRECT ANSWER : This is when the owner exits the

company and harvests its value

Question 10: Simply put, what is exit planning?

CORRECT ANSWER : Good Business strategy

Question 11: What are the Four intangible Capitals or "Four

C's"?

CORRECT ANSWER : Human Capital, Structural Capital,

Customer Capital, & Social Capital

Question 12: How much of a business' value (in percentage) is

trapped inside the four intangible capitals or "Four C's"?

CORRECT ANSWER : 80%

Question 13: What is Human Capital?

  • | Page

CORRECT ANSWER : It's the people in the business. Employee

tenure, experience / talent level, management team succession plan, management team strength, etc.

Question 14: What is Structural Capital?

CORRECT ANSWER : The most robust of the "Four C's", this

includes everything from the real estate, intellectual property, equipment, process & documentation, IT, systems (including financial & accounting systems), etc.

Question 15: What is Customer Captial?

CORRECT ANSWER : Depth of customer relationships,

customer entanglement, customer concentration / diversification, contracts, etc.

Question 16: What is Social Capital?

CORRECT ANSWER : Culture within & outside the company.

How people relate outside of the company. This is developed over time after all other intangible capitals are established/improved.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

CEPA (Certified Exit Planning Advisor) Exam Prep Questions With 100% CORRECT ANSWER s!!! Question 1: What is the calculation for Recasted EBITDA? CORRECT ANSWER : Addbacks + EBITDA = Recasted EBITD...

Get this document $30.00