CDFA MODULE 2 EXAM - Question 1: What are the OSD Decision Making Fo...

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CDFA MODULE 2 EXAM

QUESTIONS AND ANSWER S

Question 1: What are the OSD Decision Making Forums?

CORRECT ANSWER : 3 star program review, Deputy

Management Action Group (DMAG), Secretary of Defense Large & Small Groups

Question 2: What law identifies the Chairman Joint

Chiefs of Staff as senior ranking member of the Armed Services?

CORRECT ANSWER : Goldwater Nichols DoD

Reorganization Act 1986

Question 3: The military operational chain of command

runs from the President to whom?

CORRECT ANSWER : The Secretary of Defense to the

Combatant Commanders

  • | Page

Question 4: The Commanders of the Combatant

Commands are responsible to whom for accomplishing the assigned military mission?

CORRECT ANSWER : President and Secretary of

Defense

Question 5: The Chairman of the Joint Chiefs of Staff is

the principal advisor to which officials and/or organizations?

CORRECT ANSWER : President, National Security

Council, Secretary of Defense

Question 6: Who serves as Chairman of the National

Security Council?

CORRECT ANSWER : President

Question 7: Name the three major phases of the PPBE

process that result in the DoD portion of the Presidents Budget that is submitted to Congress?

CORRECT ANSWER : Planning, Programming, Budget

  • | Page

Question 8: What is the name of the process used by the

DoD to determine the dollar amounts for programs to be submitted to Congress as part of the Presidents Budget?

CORRECT ANSWER : PPBE (planning, programming,

Budget, execution)

Question 9: What is the title of the senior OSD official

responsible for the planning phase of the PPBE process?

CORRECT ANSWER : Under Secretary of Defense

(Policy)

Question 10: What is the title of the senior OSD official

who is responsible for issuing programming guidance?

CORRECT ANSWER : Director, Cost Assessment and

Program evaluation D,CAPE

Question 11: What is the title of the senior OSD official

who is principal advisor and assistant to the SECDEF for budget and financial matters?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Under Secretary of Defense

(Comptroller)/Chief Financial Officer

Question 12: The Under Secretary of Defense

(Acquisition, Technology & Logistics) serves as the Chairman of what Board?

CORRECT ANSWER : Defense Acquisition Board

(DAB)

Question 13: Assume todays date is 1 March 2014 and

your organization knows about a new project or requirement that will require its initial funding in FY

  • What is the first PPBE related document in which
  • you could identify resources for that requirement?

CORRECT ANSWER : POM 2017 - 2021

Question 14: What is the title of the final document of the

planning phase?

CORRECT ANSWER : Defense Planning Guidance

(DPG)

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CDFA MODULE 2 EXAM QUESTIONS AND ANSWER S Question 1: What are the OSD Decision Making Forums? CORRECT ANSWER : 3 star program review, Deputy Management Action Group (DMAG), Secretary of Defense La...

Get this document $30.00