CCMA NHA EXAM QUESTI ONS

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CCMA NHA EXAM QUESTI ONS

AND ANSWERS

Question 1: When providing a patient with information

about the proper use of a transdermal patch, which of the following instructions should the clinical medical assistant include?

  • Maintain the same site when applying new patches.
  • Avoid exercising while the patch is in use.
  • Apply the patch below the elbow.
  • Remove the old patch $30 \mathrm{~min}$ after
  • applying the new one.

CORRECT ANSWER : None provided in the document.

Question 2: Which of the following is considered a CLIA-

waived laboratory test?

  • Gram stain
  • Clostridium difficile test
  • Fecal occult blood test
  • White blood cell differential

CORRECT ANSWER: C. Fecal occult blood test

  • | Page

Question 3: A clinical medical assistant is reviewing the

hazard label for a cleaning solution. Which of the following colors on the hazard label identifies the solution as flammable?

  • White
  • Yellow
  • Red
  • Blue

CORRECT ANSWER : C. Red

Question 4: Which of the following is an appropriate

action for a clinical medical assistant to take when scheduling an inpatient admission?

  • Advise the patient to obtain personal belongings and
  • report to the facility.

  • Call an ambulance to transport the patient to make sure
  • she makes it to the facility.

  • Tell the patient to obtain her medical records and
  • report to the facility.

  • | Page
  • Call the facility to schedule the admission.

CORRECT ANSWER : D. Call the facility to schedule

the admission.

Question 5: When placing electrodes for a Holter monitor

procedure, which of the following should the clinical medical assistant consult?

  • The facility's operations manual
  • The MSDS sheet
  • The manufacturer's guide
  • The Physicians' Desk Reference

CORRECT ANSWER : C. The manufacturer's guide

Question 6: Which of the following tasks should a clinical

medical assistant complete when opening the office?

  • Check phone messages.
  • Update the security system.
  • Complete a day sheet.
  • Back up patient files.
  • | Page

CORRECT ANSWER : A. Check phone messages.

Question 7: A clinical medical assistant should identify

that a hematocrit test measures which of the following components of blood?

  • Amount of oxygen within the red blood cells
  • Hormone levels
  • Lipoprotein levels
  • Percentage of blood comprised of red blood cells

CORRECT ANSWER : D. Percentage of blood

comprised of red blood cells

Question 8: A patient diagnosed with tuberculosis is

coming into the clinic for a routine follow-up visit. Which of the following modes of transmission should the clinical medical assistant be aware of when dealing with this patient?

  • Droplet
  • Airborne
  • Vector-borne

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

CCMA NHA EXAM QUESTI ONS AND ANSWERS Question 1: When providing a patient with information about the proper use of a transdermal patch, which of the following instructions should the clinical medic...

Get this document $30.00