CCMA NHA Complete Test

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CCMA NHA Complete Test

Question 1: What is the meaning of "afebrile"?

CORRECT ANSWER : Absence of fever

Question 2: What is the chief complaint?

CORRECT ANSWER : The reason why the patient came to see

the physician

Question 3: What is percussion in a medical context?

CORRECT ANSWER : This involves tapping or striking the

body, usually with fingers or a small hammer to determine the position, size and density go the underlying organ or tissue

Question 4: What is the endocardium and its function?

CORRECT ANSWER : The endocardium is the inner layer of

the heart. It consists of epithelial tissue and connective tissue.

Function: Lines the inner cavities of the heart, covers heart

valves and is continuous with the inner lining of blood vessels.Purkinje fibers are located in the endocardium. They participate in the contraction of the heart muscle.

Question 5: What is stroke volume (preload)?

  • | Page

CORRECT ANSWER : The blood volume ejected outside the

ventricle after each contraction. ~ The volume of the blood returning to the heart. ~ The force of the myocardium contraction

Question 6: What is ventricular repolarization?

CORRECT ANSWER : The T Wave. ~ The first wave produced

after the QRS Complex. Has the following characteristics: The

deflection produced by the ventricular repolarization. It is slightly asymmetric. No more than 5 mm in height.

Question 7: What is a hematoma?

CORRECT ANSWER : A localized collection of blood outside

the blood vessels, usually in liquid form within the tissue. An ecchymosis, commonly called a bruise, is a hematoma of the skin larger than 10mm.

Question 8: What does the acronym "BeCause Better

Specimens, Y'all, Generate Perfect Goals" represent?CORRECT ANSWER : Order of draw (per NHA): Blood Cultures, Blue (light), Serum (red), Yellow, Green, Purple (Lavender), Gray

  • | Page

Question 9: What is a Gram stain?

CORRECT ANSWER : A method of differentiating bacterial

species into two large groups (gram-positive and gram- negative). Gram staining differentiates bacteria by the chemical and physical properties of their cell walls by detecting peptidoglycan, which is present in a thick layer in gram-positive bacteria. The Gram stain is almost always the first step in the identification of a bacterial organism.

Question 10: What does "axillary" refer to?

CORRECT ANSWER : Under the arm (armpit)

Question 11: What is a throat culture?

CORRECT ANSWER : A laboratory diagnostic test to find a

bacterial or fungal infection in the throat. Sampling is performed by throat swab, and the sample is put in a special cup (culture) that allows infections to grow. If an infection grows, the culture is positive. The type of infection is found using a microscope, chemical tests, or both. If no infection grows, the culture is negative.

  • | Page

Question 12: What is a tort in legal terms?

CORRECT ANSWER : A tort, in common law jurisdictions, is a

civil wrong[1] which unfairly causes someone else to suffer loss

or harm resulting in legal liability for the person : Battery,

Invasion of privacy, defamation of character

Question 13: What is an artifact in the context of an EKG?

CORRECT ANSWER : Unwanted interference or jitter on the

EKG recording. This makes the EKG reading difficult or impossible, as well as can lead to a misdiagnosis.

Question 14: What are AV (atrioventricular) valves?

CORRECT ANSWER : Located between the atria and

ventricles. AV cusped valves characteristics are: They have

tough fibrous rings, long and strong leaflets (cuspids), They are accessory organs (like papillary muscles and chordae tendinae)

Question 15: What are standard precautions?

CORRECT ANSWER : Standard Precautions are the minimum

infection prevention practices that apply to all patient care, regardless of suspected or confirmed infection status of the patient, in any setting where healthcare is delivered. Standard

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

CCMA NHA Complete Test Question 1: What is the meaning of "afebrile"? CORRECT ANSWER : Absence of fever Question 2: What is the chief complaint? CORRECT ANSWER : The reason why the patient came to ...

Get this document $30.00