CCIFP EXAM LATEST UP DATE

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CCIFP EXAM LATEST UP DATE

ACTUAL EXAM 320 QUES TIONS

AND 100% VERIFIED CORRECT

ANSWERS GUARANTEED A +

VERIFIED BY PROFESSO R

Question 1: What is the legal definition of a contract?

What is the IRS definition?

CORRECT ANSWER: An agreement between 2 parties

that is legally binding & enforceable under applicable law.

Strategic planning must consider external factors. These factors change rapidly and are outside the contractor control.

Question 2: What are the external factors that strategic

planning must consider?

CORRECT ANSWER: 1. Political 2. Regulatory 3.

Market Outlook 4. Social 5. Technology 6. Economic

  • | Page

Strategic planning must consider internal factors. These factors the contractor can control.

Question 3: What are the internal factors that strategic

planning must consider?

CORRECT ANSWER: 1. Culture, related to financial

discipline, risk tolerance, growth, and change 2. Life cycle stage 3. Comprehensive marketing strategy 4. Core competencies 5. Talent acquisition and retention programs 6. Commitment to technology

Question 4: What is the major cause of contractor failure?

CORRECT ANSWER: The failure to plan and set

specific objectives

Strategic Planning

Question 5: What is strategic planning?

CORRECT ANSWER: A logical and systematic process

by which a contractor determines the strategic direction for the contractor's future

  • | Page

Strategic Planning

Question 6: What does strategic planning require?

CORRECT ANSWER: Requires knowledge of the risks

inherent in the construction industry and of available new business opportunities

Strategic Planning Process encourages

Question 7: What does the strategic planning process

encourage?

CORRECT ANSWER: 1. Assessment of your

company's current condition 2. Examination of current business model and the way you would like to do business in future 3. Development of new future operating methods in estimating, preconstruction, marketing and sales 4. Commitment to set strategic goals and plans to meet them 5. Creation of momentum necessary to start and carry out the implementation of strategic plan

Question 8: What are the 2 coverage triggers for CGL?

  • | Page

CORRECT ANSWER: 1. Occurrence Trigger -

Whatever policy in place at the time of the claim happening is policy used. 2. Claims Trigger - (Not used much) Made trigger policy in place, Policy extended

Question 9: What is the legal definition of a contract?

What is the IRS's definition of a contract?

CORRECT ANSWER: An agreement between two

parties that is legally binding & enforceable under applicable law

Question 10: What is RAID?

CORRECT ANSWER: Redundant array of Independent

(or inexpensive) disks. - Data spread out over several disks, users access simultaneously. - Normally used by servers in multi-user environments

Question 11: What is the disclosure on the balance sheet

for anticipated losses on contracts?

CORRECT ANSWER: Estimated liability to complete

contracts

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

CCIFP EXAM LATEST UP DATE ACTUAL EXAM 320 QUES TIONS AND 100% VERIFIED CORRECT ANSWERS GUARANTEED A + VERIFIED BY PROFESSO R Question 1: What is the legal definition of a contract? What is the IRS ...

Get this document $30.00