CCHT TEST QUESTIONS AND

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CCHT TEST QUESTIONS AND

ANSWERS 100% VERIFIE D

Question 1: Which of the following best describes the

reason for wearing gloves when handling machine prior to blood?

  • patient comfort
  • asepsis
  • universal precautions

d) HIV

CORRECT ANSWER: c) universal precautions

Question 2: You test for sterilant levels in a hemodialysis

machine prior to patient use. The test is positive for

sterilant. This means the machine:

  • is sterile & bacteria free
  • needs further rinsing
  • needs more sterilant
  • is in conductivity

CORRECT ANSWER: b) needs further rinsing

  • | Page

Question 3: Choose the correct statement regarding serum

abnormalities in renal failure:

  • creatinine, BUN, & phosphorus are elevated
  • creatinine BUN creatinine, BUN, & phosphorus are
  • depressed

  • calcium & bicarbonate are elevated
  • calcium & bicarbonate are depressed

CORRECT ANSWER: a) creatinine, BUN, &

phosphorus are elevated

Question 4: Hemodialysis requires a means to channel the

patient's blood to the hemodialyzer & then back to the

body. It's called:

  • vascular access
  • hemodialyzer
  • dialyzing fluid delivery system
  • infusion pump

CORRECT ANSWER: a) vascular access

  • | Page

Question 5: Which of the following is correct regarding a

fistula?

  • usually created in the leg, near the ankle
  • usually created in the forearm, near the wrist
  • are made of salastic tubing
  • none of the above

CORRECT ANSWER: b) usually created in the

forearm, near the wrist

Question 6: Blood leak detectors are extremely sensitive

& can determine:

  • blood type
  • amount of blood loss
  • blood leakage immediately
  • volume changes
  • serum potassium levels

CORRECT ANSWER: c) blood leakage immediately

  • | Page

Question 7: Which of the following foods are high in

potassium?

  • milk, ice cream, yogurt
  • legumes, cheese, pizza
  • chips, colas, canned meat
  • bananas, tomatoes, oranges

CORRECT ANSWER: d) bananas, tomatoes, oranges

Question 8: What lab values are monitored for assessing

bone disease?

  • calcium, phosphorus & PTH
  • calcium, phosphorus & albumin
  • calcium, phosphorus & potassium
  • calcium, phosphorus & magnesium

CORRECT ANSWER: a) calcium, phosphorus & PTH

Question 9: Which is the most common cause of chronic

kidney failure in the US?

  • diabetes

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CCHT TEST QUESTIONS AND ANSWERS 100% VERIFIE D Question 1: Which of the following best describes the reason for wearing gloves when handling machine prior to blood? a) patient comfort b) asepsis c)...

Get this document $30.00