- | Page
CBP OBT EXAM 7 QUEST IONS AND
CORRECT DETAILED ANS WERS
(VERIFIED ANSWERS) ||ALREADY
GRADED A+||NEWEST VE RSION
Question 1: Purpose of the CBP radiation detection
program
CORRECT ANSWER : To detect and prevent illicit
radioactive materials from entering the U.S. or from being moved away from the border areas within the U.S.
Question 2: What are the principles relating to ALARA
(As Low As Reasonably Achievable)?
CORRECT ANSWER: Time, Distance, and Shielding
Question 3: What is the procedure for responding to a
radiation alert?
CORRECT ANSWER : SIN and call LSSD
Question 4: What are the functions of the Radiation Portal
Monitor (RPM)?
- | Page
CORRECT ANSWER : Detects low levels of radiation
Question 5: What are the functions of the Personal
Radiation Detector (PRD)?
CORRECT ANSWER : Detects low levels of radiation
Question 6: What are the functions of the RadSeeker?
CORRECT ANSWER : Detects, Collects, and Identifies
Question 7: What is radiation?
CORRECT ANSWER : Energy in motion
Question 8: What is the occupational dose limits of
radiation for CBP?
CORRECT ANSWER : No more than 100 Millirem or
50 Microrem per hour
Question 9: What type of radiological devices are
terrorists most likely to use?
- | Page
CORRECT ANSWER : Improvised Nuclear Devices
(INDs), Radiological Dispersal Devices (RDDs), and Radiological Exposure Device (REDs)
Question 10: What commercial products emit normal
radiation?
CORRECT ANSWER : Building materials, fertilizer,
granite, kitty litter, mineral fiber, pottery, and medical items
Question 11: What is the required response when there is
a neutron alert?
CORRECT ANSWER : Locate the source, confirm,
contact LSSD, and SIN
Question 12: What is the purpose of risk targeting?
CORRECT ANSWER : To identify and eliminate
Question 13: What are the risk targeting resources?
- | Page
CORRECT ANSWER : TECS, Biometrics, ATS, APIS,
ATS-QQ, Teams, Technology, SIMGA/Targeting Framework
Question 14: What are the indicators for terrorism
targeting in the passenger processing environment?
CORRECT ANSWER : Unusual travel patterns,
fraudulent or multiple ID docs, declared and undeclared money, behavioral cues, evidence of WMEs, and images of possible terrorist targets or activities
Question 15: What are the indicators for illicit currency
transactions targeting in the passenger processing environment?
CORRECT ANSWER : Negotiable instruments, large
currency sums, money orders, wire transfer receipts, checks, stock certificates and bonds, blank account statements, gems or precious metals, and account numbers