- | Page
CALIFORNIA PERMIT TE ST
QUESTIONS AND 100% CORRECT
ANSWERS
Question 1: It is illegal for a person 21 years of age or
older to drive with a blood alcohol concentration (BAC) that is _____ or higher.
CORRECT ANSWER: 0.08% - Eight hundredths of one
percent
Question 2: You must notify DMV within 5 days if you:
CORRECT ANSWER: Sell or transfer your vehicle
Question 3: When is it legal to use a cell phone without a
hands-free device while driving?
CORRECT ANSWER: When making a call for
emergency assistance
Question 4: Which of the following increases your
chances of having a collision?
- | Page
CORRECT ANSWER: Continually changing lanes to
pass other vehicles
Question 5: At dawn or dusk, or in rain or snow, it can be
hard to see and be seen. As good way to let other drivers
know you are there is to turn:
CORRECT ANSWER: On your headlights
Question 6: When changing lanes on a freeway, you
should:
CORRECT ANSWER: Signal for at least five seconds
Question 7: Which statement is true about motorcyclists
and motorists?
CORRECT ANSWER: Motorcyclists have the same
rights/responsibilities as other motorists
Question 8: Pedestrians crossing at corners have the right-
of-way:
- | Page
CORRECT ANSWER: Weather or not a cross walk is
marked
Question 9: Which if these vehicles must stop before
crossing railroad tracks?
CORRECT ANSWER: Tank Trucks marked with
hazardous materials placards
Question 10: A police officer is signaling you to continue
driving through a red traffic light. What should you do?
CORRECT ANSWER: Do as the officer tells you
Question 11: Smoking inside a vehicle when a person
younger than 18 years of age is present is:
CORRECT ANSWER: Illegal at all times
Question 12: You must use your seat belt:
CORRECT ANSWER: And failure to do so will result in
a traffic ticket
- | Page
Question 13: Which of the following will help you to
avoid being hit from behind?
CORRECT ANSWER: Decreasing your following
distance
Question 14: You are driving on a one-way street. You
may turn left onto another one-way street :
CORRECT ANSWER: If traffic on the street is moving
to the left
Question 15: This white sign means:
CORRECT ANSWER: Stay in the right lane if you are
driving slower than other traffic
Question 16: Highways are typically most slippery:
CORRECT ANSWER: When it first starts to rain after a
dry spell