CAISS EXAM LEFORT I - BANK / EXPERT VERIFIED ACTUAL QUESTIONS & A NSWERS

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CAISS EXAM (LEFORT I

FRACTURE) STUDY GUID E Q-

BANK / EXPERT VERIFIED

ACTUAL QUESTIONS & A NSWERS

FOR GUARANTEED PASS /

NEWEST UPDATE

Question 1: What do brackets denote in AIS coding?

CORRECT ANSWER : Brackets denote inclusive or

exclusive information.

Question 2: What do parentheses include in AIS coding?

CORRECT ANSWER : Parentheses include synonyms

or occasionally, non-clinical terms and provide a definition for the injury description.

Question 3: What do semicolons separate in AIS coding?

CORRECT ANSWER : Semicolons separate injury

descriptors that are comparable in severity.

Question 4: What does bold type identify in AIS coding?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Bold type identifies an

anatomical structure.

Question 5: What are italics used for in AIS coding?

CORRECT ANSWER : Italics are used for proper-

named anatomical structures or injuries, and for OIS grades.

Question 6: What does AIS .1 represent?

CORRECT ANSWER : AIS .1 represents minor

severity.

Question 7: What does AIS .2 represent?

CORRECT ANSWER : AIS .2 represents moderate

severity.

Question 8: What does AIS .3 represent?

CORRECT ANSWER : AIS .3 represents serious

severity.

  • | Page

Question 9: What does AIS .4 represent?

CORRECT ANSWER : AIS .4 represents severe

severity.

Question 10: What does AIS .5 represent?

CORRECT ANSWER : AIS .5 represents critical

severity.

Question 11: What does AIS .6 represent?

CORRECT ANSWER : AIS .6 represents maximum

severity.

Question 12: What is the range of AIS severity codes?

CORRECT ANSWER : The range of AIS severity codes

is 1-6.

Question 13: Is "DEATH" part of the AIS severity scale?

CORRECT ANSWER : No

  • | Page

Question 14: Does a linear relationship exist between AIS

severity codes?

CORRECT ANSWER : No

Question 15: (T/F) Injuries within the same code may not

be strictly compatible.

CORRECT ANSWER : T

Question 16: What does AIS .9 represent?

CORRECT ANSWER : AIS .9 represents unknown

severity.

Question 17: (T/F) The AIS single digit severity number

indicates the relative severity of injury in an "average person" who sustains the coded injury as his only injury.

CORRECT ANSWER : T

Question 18: What defines an average patient in AIS

coding?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CAISS EXAM (LEFORT I FRACTURE) STUDY GUID E Q- BANK / EXPERT VERIFIED ACTUAL QUESTIONS & A NSWERS FOR GUARANTEED PASS / NEWEST UPDATE Question 1: What do brackets denote in AIS coding? CORRECT ANSW...

Get this document $30.00