CAIB 4 EXAM 105 QUESTIONS

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CAIB 4 EXAM | 105 QUESTIONS

AND ANSWERS WITH COM PLETE

SOLUTIONS

Question 1: What are the two approaches to planning?

Explain each

CORRECT ANSWER:

1) Top Down Planning - Management provides the mission, strategies, and objectives for the brokerage 2) Bottom Up Planning - Management provides the mission and broad strategies. Leaves the objectives, goals, and activities to business units.

Question 2: What are the advantages and disadvantages of

top down planning?

CORRECT ANSWER:

Advantages: Management feels in control and in charge

of decision making.

Disadvantages: Hard to get buy-in from employees

  • | Page

Question 3: What are the advantages and disadvantages of

bottom up planning?

CORRECT ANSWER:

Advantages: Business units have ownership and buy-in.

Disadvantages: Management feels less in control, there

may be resistance to changes made to the plan by management.

Question 4: Why is Top Down planning not suitable for a

small organization?

CORRECT ANSWER: Stifles innovation, slows

decisions, managers need to know too much.

Question 5: What are the four characteristics of a plan?

CORRECT ANSWER:

1) Simplicity

  • | Page

2) Practicability 3) Severability 4) Flexibility

Question 6: Explain Simplicity (2 points)

CORRECT ANSWER:

The plan should be explainable in simple terms.The plan should be implemented without extensive training while employees continue their day-to-day operations.

Question 7: Explain Practicability

CORRECT ANSWER: The plan must be realistic

Question 8: Explain Severability (2 points)

CORRECT ANSWER:

  • | Page

The parts of a plan must be separate and identifiable.Each business unit must see how to apply it to their area

Question 9: Explain Flexibility

CORRECT ANSWER: A good plan must allow for

modification as it is implemented.

Question 10: Explain the difference between a strategic

plan and an action plan

CORRECT ANSWER:

Strategic plans are broad and cover 3-5 years.Action plans give specific activities to support SP. They apply to a particular unit and cover 1-3 years, typically one year.

Question 11: How many components of a strategic plan

are there?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CAIB 4 EXAM | 105 QUESTIONS AND ANSWERS WITH COM PLETE SOLUTIONS Question 1: What are the two approaches to planning? Explain each CORRECT ANSWER: 1) Top Down Planning - Management provides the mis...

Get this document $30.00