CAIB 1 EXAM NEWEST ACTUAL

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

CAIB 1 EXAM NEWEST ACTUAL

EXAM COMPLETE 370 QUESTIONS

AND CORRECT DETAILED

ANSWERS (VERIFIED ANSWERS)

|ALREADY GRADED A+||BRAND

NEW!!

QUESTION 1: Define in pure insurance terms "risk"

CORRECT ANSWER : Chance of financial loss to an object

of insurance

QUESTION 2: List 3 categories of risk generally faced by

people

CORRECT ANSWER :

  • Property
  • Personal
  • Liability

QUESTION 3: State 4 possible options people can choose to

deal with risk and give a brief explanation and example of each

CORRECT ANSWER :

  • Avoid the risk - rent rather than buy
  • Retain the risk - self insurance or share risk through
  • deductibles

  • Control the risk - loss control measures
  • Transfer the risk - purchase insurance

QUESTION 4: Give 2 examples of loss control measures that

can be taken to reduce the frequency and severity of losses

CORRECT ANSWER :

  • Install intrusion detection equipment
  • Install fire detection equipment

QUESTION 5: State 2 reasons why loss control measures are

not a total solution in eliminating financial loss

CORRECT ANSWER :

  • Equipment are not guaranteed to work 100% of the time
  • Some losses cannot be controlled like hail or lightning

QUESTION 6: Explain, using an example, "speculative risk"

CORRECT ANSWER : Chance of financial loss or gain like

gambling

QUESTION 7: Explain, using an example, "pure risk"

CORRECT ANSWER : Chance of financial loss only like

owning a building that could burn down

QUESTION 8: Which of the following types of risk insurers

will not provide an insurance policy for?

  • Speculative Risk
  • Pure Risk

CORRECT ANSWER : Speculative Risk

A contract is an agreement between two or more persons which creates an obligation to do or not to do a particular thing. All contracts contain 5 elements.

QUESTION 9: Identify and explain these 5 elements.

CORRECT ANSWER :

  • Acceptance - a meeting of minds on the subject of matter
  • and terms of the contract

  • Consideration - one party gives something of value and the
  • other returns a promise, performs an act or agrees not to perform an act

  • Legality of Object - contract's purpose which is contrary to
  • public policy is not enforceable at law

  • Legal Capacity of Parties - contract is only enforceable if
  • the parties are competent or have legal capacity

  • Genuine Intention - contract is only enforceable only when
  • it can be shown that the parties actually intended to enter into a contract

QUESTION 10: List 2 items that are required for a proper

agreement, or meeting of the minds, to be valid

CORRECT ANSWER :

  • Offer made
  • Acceptance of offer

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

CAIB 1 EXAM NEWEST ACTUAL EXAM COMPLETE 370 QUESTIONS AND CORRECT DETAILED ANSWERS (VERIFIED ANSWERS) |ALREADY GRADED A+||BRAND NEW!! QUESTION 1: Define in pure insurance terms "risk" CORRECT ANSWE...

Get this document $30.00