CAFCA FINAL EXAM - CORRECT ANSWER: Illegal activities that are usu...

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CAFCA FINAL EXAM

Question 1: What is financial crime?

CORRECT ANSWER: Illegal activities that are usually

economically motivated.

Question 2: What is money laundering?

CORRECT ANSWER: The process of concealing or

disguising the existence, source, movement, destination, or illegal application of criminally derived property or funds to make them appear legitimate.

Question 3: Three stages of money laundering

CORRECT ANSWER: - Placement

CORRECT ANSWER: - Layering

CORRECT ANSWER: - Integration

  • | Page

Question 4: What is terrorist financing?

CORRECT ANSWER: Involves fund for an illegal

political purpose to support terrorist activities. However, money is necessarily derived from the proceeds of illegal activity. Hawala system plays a big roles in moving terrorist related funds.

Question 5: What are sanctions?

CORRECT ANSWER: Political decision made as part

of diplomatic efforts by countries, regional organization, and international bodies. Sanctions are primarily a foreign policy and security tool. Sanctions are intended to affect behavioral change through deterrence, prevention, or punishment.

Question 6: What is fraud?

  • | Page

CORRECT ANSWER: An International act of criminal

deception in order to obtain an unjust or illegal advantage.Usually for personal gain.

Question 7: Reasons people commit fraud

CORRECT ANSWER: - Pressure

CORRECT ANSWER: - Opportunity

CORRECT ANSWER: - Rationalization

CORRECT ANSWER: 4th Capacity

Question 8: What is anti-bribery and corruption?

CORRECT ANSWER: Bribrery is the giving or

receiving of a financial or other advantage in connection with the improper performance of a position or trust, or a function that is expected to be performed impartially, or in good faith.

Question 9: Anti-bribery and Corruption Law?

  • | Page

CORRECT ANSWER: - The Foreign Corrupt Practices

Act US

CORRECT ANSWER: - The UK Bribery Act 2010

Question 10: What is tax avoidance?

CORRECT ANSWER: The legal means to reduce the

tax owed.

Question 11: What is tax evasion?

CORRECT ANSWER: The illegal means to avoid

paying tax owed.

Question 12: Regulation to combat tax evasion?

CORRECT ANSWER: The Foreign Account Tax

Compliance Act (FATCA)

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CAFCA FINAL EXAM Question 1: What is financial crime? CORRECT ANSWER: Illegal activities that are usually economically motivated. Question 2: What is money laundering? CORRECT ANSWER: The process o...

Get this document $30.00