CADC PRACTICE EXAM - 1) Question 1: Given the information provided, ...

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

CADC PRACTICE EXAM

QUESTIONS AND ANSWER S (TEST

1)

Question 1: Given the information provided, how is his

use of cocaine BEST described?

  • Substance abuse
  • Cocaine intoxication
  • Cocaine use disorder
  • None of the above

CORRECT ANSWER: d. None of the above

Question 2: What does the experienced effect of a drug

depend upon?

  • The amount taken and past drug experiences
  • The modality of administration
  • Polydrug use, setting, and circumstance
  • All of the above

CORRECT ANSWER: d. All of the above

  • | Page

Question 3: How is drug tolerance BEST described?

  • The inability to get intoxicated
  • The need for less of a drug to get intoxicated
  • Increased sensitivity to a drug over time
  • Decreased sensitivity to a drug over time

CORRECT ANSWER: d. Decreased sensitivity to a

drug over time

Question 4: Which of the following is NOT a "drug cue"?

  • A prior drug-use setting
  • Drug use paraphernalia
  • Seeing others use drugs
  • Drug avoidance strategies

CORRECT ANSWER: d. Drug avoidance strategies

Question 5: What happens as tolerance for barbiturates

develops?

  • The margin between intoxication and lethality increases
  • | Page
  • The margin between intoxication and lethality
  • decreases

  • The margin between intoxication and lethality stays the
  • same

  • Tolerance does not develop for barbiturates

CORRECT ANSWER: c. The margin between

intoxication and lethality stays the same

Question 6: What is the MOST common symptom of

Wernicke's encephalopathy?

  • New memory formation
  • Loss of older memories
  • Psychosis
  • Confusion

CORRECT ANSWER: d. Confusion

Question 7: Which of the following conditions does

alcohol NOT induce?

  • Steatosis
  • Nephrosis
  • | Page
  • Hepatitis
  • Cirrhosis

CORRECT ANSWER: b. Nephrosis

Question 8: What does formication refer to?

  • The creation of freebase cocaine
  • Sex between two unmarried individuals
  • A sensation of bugs crawling under the skin
  • Extrapyramidal symptoms of agitation

CORRECT ANSWER: c. A sensation of bugs crawling

under the skin

Question 9: What is/are the organ(s) most damaged by

cocaine abuse?

  • The brain
  • The lungs
  • The kidneys
  • The heart

CORRECT ANSWER: d. The heart

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

CADC PRACTICE EXAM QUESTIONS AND ANSWER S (TEST 1) Question 1: Given the information provided, how is his use of cocaine BEST described? a. Substance abuse b. Cocaine intoxication c. Cocaine use di...

Get this document $30.00