BOARD OF COSMETOLOGY PSI

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

BOARD OF COSMETOLOGY (PSI)

WRITTEN EXAM FINAL PREP /

COMPLETE STUDY GUIDE ACTUAL

EXAM QUESTIONS BANK /

ACCURATE QUIZZES WITH

DETAILED, VERIFIED ANSWERS /

Question 1: A disadvantage of true acid waves is that they?

CORRECT ANSWER: Require added heat from the dryer

Question 2: The neck of a shampoo bowl should be

disinfected after?

CORRECT ANSWER: Each Use

Question 3: The technique of coloring strands of hair darker

than natural color?

CORRECT ANSWER: Low Lighting

Question 4: Which substance should not be used as a

disinfectant in a salon?

CORRECT ANSWER: Lysol

Question 5: A hair color patch test?

CORRECT ANSWER: Identifies Allergies

Question 6: When performing a perm wrap, which placement

technique produces the greatest volume?

CORRECT ANSWER: On-Base Placement

Question 7: What is the next step after parting the hair when

styling basic cornrows?

CORRECT ANSWER: Divide the part into three strands

Question 8: Which type of hair color does not chemically

change the hair?

CORRECT ANSWER: Temporary Color

Question 9: An advantage of alkaline waves is that they?

CORRECT ANSWER: Process quickly at room temperature

Question 10: The strength of a color is referred to as the?

CORRECT ANSWER: Intensity

Question 11: An example of a macule is a?

CORRECT ANSWER: Freckle

Question 12: The point at which the nail plate meets the nail

tip before the tip is glued to the nail is known as the?

CORRECT ANSWER: Tip Stop

Question 13: When bacteria reach maturity it divides by?

CORRECT ANSWER: Two

Question 14: Which substance is the most commonly used

epilator?

CORRECT ANSWER: Waxing

Question 15: Salon implements should be disinfected with?

CORRECT ANSWER: Bleach

Question 16: To measure a client's head, one should use a?

CORRECT ANSWER: Cloth tape measure

Question 17: The following describes the proper steps for

applying a fabric wrap?

CORRECT ANSWER: Apply adhesive, apply fabric, trim

fabric

Question 18: In haircutting a traveling guideline gives one a?

CORRECT ANSWER: Uniform layer cut

Question 19: Creating a chemical reaction in order to harden

gel on nails is referred to as?

CORRECT ANSWER: Curing

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

BOARD OF COSMETOLOGY (PSI) WRITTEN EXAM FINAL PREP / COMPLETE STUDY GUIDE ACTUAL EXAM QUESTIONS BANK / ACCURATE QUIZZES WITH DETAILED, VERIFIED ANSWERS / Question 1: A disadvantage of true acid wav...

Get this document $30.00