BMW Associate level ASE test Questions With

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

BMW Associate level ASE test Questions With CORRECT ANSWER s!!

Question 1: A lifting pad must be in place to lift a BMW

vehicle, T or F?

CORRECT ANSWER : True

Question 2: Under which section in TIS is the User Manual for

the DEUTRONIC battery charger located?

CORRECT ANSWER : Tools and Equipment

Question 3: Regarding BMW instrument cluster test function.

Tech A states the cluster can be unlocked, and a test function can be used to display fuel level reading in liters. Tech B states current BMW instrument clusters are unlocked by using sum of the last 5 digits of the VIN

CORRECT ANSWER : Both A and B

Question 4: Which BMW Vehicles use LI-Ion Battery?

CORRECT ANSWER : F80 / F82 / F83

  • | Page

Question 5: When using a floor jack to lift a vehicle, the

technician is permitted to lift the rear axle from the Diff Cover, T or F?

CORRECT ANSWER : False

Question 6: Regarding emergency release of park to neutral on

2015 BMW automatic trans. Tech A says it can be released Manually. Tech B says it can be released Electrically

CORRECT ANSWER : Both A and B

Question 7: Material safety data sheet are documents that

contain info of potential hazards. Tech A says they contain info on health, fire, reactivity and environmental effects. Tech B says they contain info on storage, handling, and personal protection.

CORRECT ANSWER : Both A and B

Question 8: If you wear prescription lenses, you do not need

additional eye pro against eye hazards, T or F?

CORRECT ANSWER : False

  • | Page

Question 9: Tech A states that Material Safety Data Sheet has

descriptions of first aid measures. Tech B states that MSDS has descriptions on proper lifting techniques.

CORRECT ANSWER : A only

Question 10: Under which tab in ISTA is the ABL for deleting

transport mode located?

CORRECT ANSWER : Service functions

Question 11: Regarding information research in ISTA. Tech A

states that AZD can be located in the functions structure tab.Tech B states the CBS reset plan can also be found in functions structure tab.

CORRECT ANSWER : Neither A nor B

Question 12: What does AZD stand for?

CORRECT ANSWER : Torque Specifications

Question 13: What kind of documents can typically be found

under the trouble shooting tab?

CORRECT ANSWER : SSP and FUB

  • | Page

Question 14: Tech A says that checking Teileclearing is not the

responsibility of the Tech. Tech B says that is teileclearing is an authorization list to replace the part

CORRECT ANSWER : Neither A nor B

Question 15: The warranty procedure and policy manual can be

found in center net. Tech A says you can use the multi search in the menu tab to find it. Tech B says you can use the service information tab in TIS

CORRECT ANSWER : Both A and B

Question 16: BMW recommends replacing tire at least every 6

years. What resource can you use to determine that the above statement is correct?

CORRECT ANSWER : Owners Manual

Question 17: Under which TIS Tab can you find an oil capacity

chart

CORRECT ANSWER : Technical Documentation

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

BMW Associate level ASE test Questions With CORRECT ANSWER s!! Question 1: A lifting pad must be in place to lift a BMW vehicle, T or F? CORRECT ANSWER : True Question 2: Under which section in TIS...

Get this document $30.00