BLS INSTRUCTOR QUEST IONS

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

BLS INSTRUCTOR QUEST IONS

WITH CORRECT ANSWERS

ALREADY PASSED AND V ERIFIED

Question 1: What is a prerequisite to becoming an AHA

Instructor?

CORRECT ANSWER: Be aligned with a Training

Center

Question 2: As an instructor, you would use the Program

Administration Manual for which of the following?

CORRECT ANSWER: Policy, ethics, and Training

Center organization

Question 3: Which provides AHA Instructors with access

to the Program Administration Manual?

CORRECT ANSWER: The AHA Instructor Network

Question 4: You are a BLS Instructor and want to add the

AHA logo to a flyer advertising a BLS course that you

  • | Page

will be offering. What instructor resource would you use to find out if this is allowed?

CORRECT ANSWER: The Program Administration

Manual

Question 5: You're going to be teaching in an unfamiliar

facility. As part of your preparation, you arrive an hour early to set up the room because the room was unavailable the day before. Which action would be considered inappropriate or unprofessional?

CORRECT ANSWER: Waiting for students to arrive so

that they can assist in setting up the classroom

Question 6: As an AHA Instructor, when do you complete

a course roster?

CORRECT ANSWER: As students arrive to the course

Question 7: What are the AHA core competencies for

instructor candidates?

CORRECT ANSWER: Skills, course delivery, testing,

professionalism, and program administration

  • | Page

Question 8: You are going to teach a BLS Provider

Course and need to check that all equipment is in good condition and is working. In what step of the AHA Instruction Cycle would you complete this action?

CORRECT ANSWER: Prepare

Question 9: What are the 5 steps of the AHA Instruction

Cycle?

CORRECT ANSWER: Prepare, teach, test and

remediate, close, and keep current

Question 10: What is the AHA Instructor Network?

CORRECT ANSWER: A resource for all instructors

that includes information about AHA Emergency Cardiovascular Care programs and science

Question 11: Why is it important to use the skills testing

checklist during skills testing?

  • | Page

CORRECT ANSWER: To have an objective method for

evaluating skills performance

Question 12: Which describes a primary purpose of

Lesson Plans?

CORRECT ANSWER: To ensure that the course is

taught the way it was designed

Question 13: You are teaching a BLS Provider Course

with one other instructor and have 8 students in your class. What is the minimum number of manikins that you must have to teach the course?

CORRECT ANSWER: 3 manikins

Question 14: You are teaching the HeartCode BLS

Course in the blended-learning format. Students have taken the online course and are now coming into the classroom for the hands-on session. After collecting the students' online certificates, what should you do?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

BLS INSTRUCTOR QUEST IONS WITH CORRECT ANSWERS ALREADY PASSED AND V ERIFIED Question 1: What is a prerequisite to becoming an AHA Instructor? CORRECT ANSWER: Be aligned with a Training Center Quest...

Get this document $30.00