BLS American Red Cross Latest Complete Answers

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

BLS American Red Cross (Latest ) Complete Answers 100% Correct Assess, Recognize and Care Concept a systematic, continuous approach for responding to emergency situations

Question 1: What is the Assess, Recognize and Care Concept?

CORRECT ANSWER : a systematic, continuous approach for

responding to emergency situations

Rapid Assessment Perform a visual survey, checking responsiveness, opening the airway while simultaneously checking for breathing and pulse

Question 2: What does a rapid assessment involve?

CORRECT ANSWER : Perform a visual survey, checking

responsiveness, opening the airway while simultaneously checking for breathing and pulse

  • | Page

visual survey assess for safety, formulate initial impression of the patient, determine need for additional resources

Question 3: What does a visual survey assess?

CORRECT ANSWER : assess for safety, formulate initial

impression of the patient, determine need for additional resources

Scene size up safety, number of patients, and the NOI or MOI

Question 4: What does scene size up include?

CORRECT ANSWER : safety, number of patients, and the NOI

or MOI

When a patient is unresponsive remember to activate EMS and get AED

  • | Page

Question 5: What should you do when a patient is unresponsive?

CORRECT ANSWER : activate EMS and get AED

Open Airway Make sure patient is in supine position use head/tilt - chin/lift or modified jaw thrust maneuver

Question 6: How do you open a patient’s airway?

CORRECT ANSWER : Make sure patient is in supine position,

use head/tilt - chin/lift or modified jaw thrust maneuver

Checking Patient's Pulse/Breathing check for at least 5 seconds, no more than 10 sec Agonal breaths or isolated or infrequent gasps are not normal breathing Do not reach across when checking carotid pulse (could obstruct airway)

  • | Page

Question 7: How should you check a patient’s pulse and

breathing?

CORRECT ANSWER : check for at least 5 seconds, no more

than 10 sec, Agonal breaths or isolated or infrequent gasps are not normal breathing, Do not reach across when checking carotid pulse (could obstruct airway)

Emergencies Requiring BLS Injury/Illness, respiratory arrest, cardiac arrest, obstructed airway, and opiod overdoes

Question 8: What emergencies require BLS?

CORRECT ANSWER : Injury/Illness, respiratory arrest, cardiac

arrest, obstructed airway, and opiod overdoes

Injury or Illness (responsive) If Responsive, obtain consent to provide care, reassure them, and take steps to find out what occurred

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

BLS American Red Cross (Latest ) Complete Answers 100% Correct Assess, Recognize and Care Concept a systematic, continuous approach for responding to emergency situations Question 1: What is the As...

Get this document $30.00