BIOS 255 Exam 2 Review Anatomy Physiology III

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

BIOS 255 Exam 2 Review Anatomy & Physiology III | Verified Answers and Study Guide | 100% Correct | Grade A – Chamberlain

Question 1: Which blood vessel class is the largest and is

characterized by having a thick tunica media dominated by elastic laminae?

CORRECT ANSWER : Elastic arteries

Question 2: Which of the following is NOT considered an organ

of the lymphatic system?

CORRECT ANSWER: Pancreas

Question 3: The lymphatic capillary bed drains fluid directly

from where?

CORRECT ANSWER : Interstitial fluid

Question 4: Which blood vessel carries deoxygenated but

nutrient-rich blood from the intestines to the liver?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Hepatic portal vein

Question 5: The majority of venous blood from veins originating

above the diaphragm will drain into which blood vessel before draining into the heart?

CORRECT ANSWER : Superior vena cava

Question 6: Lymph from above the diaphragm on the left side,

and bilaterally below the diaphragm is returned to the venous

circulation by way of the:

CORRECT ANSWER : Thoracic duct

Question 7: A drop of blood is in the axillary vein. What is the

next vessel that blood will enter?

CORRECT ANSWER: Subclavian vein

  • | Page

Question 8: The circle of Willis, or cerebral anastomosis,

ensures blood flow is consistent to the:

CORRECT ANSWER : Brain

Question 9: The hepatic portal system transports blood from:

CORRECT ANSWER : The intestines to the liver

Question 10: T cells mature where?

CORRECT ANSWER : Thymus

Question 11: Which of the following factors is NOT important

in assuring adequate venous return to the heart?

CORRECT ANSWER : All of these factors contribute to venous

return

Question 12: During capillary filtration plasma proteins that

remain in the blood do what?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Maintain the colloid osmotic (oncotic)

pressure of the blood

Question 13: Blood from the brain is drained by the:

CORRECT ANSWER : Internal jugular vein

Question 14: Where do you find red and white pulp in the

lymphatic system?

CORRECT ANSWER : Spleen

Question 15: Which of the following classes of blood vessels

contain the largest proportion of the body's blood?

CORRECT ANSWER : Veins

Question 16: Running would do what physiologically:

CORRECT ANSWER : Venous return to the heart increases

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

BIOS 255 Exam 2 Review Anatomy & Physiology III | Verified Answers and Study Guide | 100% Correct | Grade A – Chamberlain Question 1: Which blood vessel class is the largest and is characterized ...

Get this document $30.00