BIO 210 LECTURE EXAM 4

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

BIO 210 LECTURE EXAM #4 |

QUESTIONS & ANSWERS

(VERIFIED) | LATEST UPDATE |

GRADED A+

Question 1: 2 major divisions of the nervous system

CORRECT ANSWER : Central (CNS), Peripheral (PNS)

Question 2: 2 divisions of the CNS

CORRECT ANSWER : Brain and spinal cord

Question 3: 2 divisions of the PNS

CORRECT ANSWER : Autonomic and somatic

Question 4: Nerves attached directly to the brain

CORRECT ANSWER : cranial

Question 5: Nerves attached directly to the spinal cord

CORRECT ANSWER : spinal

  • | Page

Question 6: 2 types of nerves found in both of the

divisions of the PNS

CORRECT ANSWER : Afferent and efferent

Question 7: Are autonomic nerves afferent or efferent?

CORRECT ANSWER : Efferent

Question 8: 2 major divisions of the autonomic nervous

system

CORRECT ANSWER : Sympathetic and

parasympathetic

Question 9: Where does serous fluid circulate

CORRECT ANSWER : subdural space

Question 10: Where does cerebrospinal fluid circulate

CORRECT ANSWER : -1,2,3,4 ventricles, cerebral

aqueduct, central canal, subarchanoid space

  • | Page

Question 11: Spinal nerves are

CORRECT ANSWER : mixed

Question 12: Cranial nerves are

CORRECT ANSWER : various combinations

Question 13: Where is white matter in the spinal cord

CORRECT ANSWER : peripheral to gray matter (lateral

columns)

Question 14: Where is gray matter in the spinal cord

CORRECT ANSWER : central portion, shaped like the

letter H, (columns)

Question 15: If the ventral root of the spinal nerve were

destroyed, the person would lose what function? What divisions of the nervous system could this affect?

CORRECT ANSWER : a. Motor functions (efferent

neurons would be damaged). b. Peripheral: Somatic and

Autonomic

  • | Page

Question 16: Name the parts of the brain stem

CORRECT ANSWER : a. Medulla, pons, midbrain

Question 17: Name the parts of the diencephalon

CORRECT ANSWER : Hypothalamus, thalamus, pineal

body

Question 18: Name the parts of the cerebrum

CORRECT ANSWER: Cerebral hemispheres have

lobes: frontal, parietal, occipital, temporal, and insula

Question 19: Which major part of the brain have we not

named in the previous 3 questions?

CORRECT ANSWER : Cerebellum

Question 20: Name the structure that forms the

cerebrospinal fluid

CORRECT ANSWER : Choroids plexuses

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

BIO 210 LECTURE EXAM #4 | QUESTIONS & ANSWERS (VERIFIED) | LATEST UPDATE | GRADED A+ Question 1: 2 major divisions of the nervous system CORRECT ANSWER : Central (CNS), Peripheral (PNS) Question 2:...

Get this document $30.00