BICSI RPTM EXAM LATEST

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

BICSI RPTM EXAM (LATEST

UPDATE) QUESTIONS &

ANSWERS| GRADE A| 100%

CORRECT (VERIFIED SO LUTIONS)

Question 1: What are the two distinct processes that

Telecommunications Project Management (TPM) typically consists of?

CORRECT ANSWER: Design and

Implementation/Installation

Question 2: What are the tasks involved in Design PM?

CORRECT ANSWER: Review expression of interest

for client, Perform a user needs analysis, Perform site surveys and meet with client, Generate preliminary design submittals, Respond to/incorporate client comments, Prepare final bid documents/RFP and engineer's cost estimate, Issue final RFP package to client, Client makes RFP available to potential bidders

Question 3: What are the steps in the Implementation of

TPM Project Flowchart?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Review client RFP, Perform Site

Survey, Organize and Submit Bid Questions, Organize and Submit Final Proposal, Client Awards Contract NTP, Contractor Mobilizes, Project Implementation

Question 4: What is a Project?

CORRECT ANSWER: Temporary endeavor that has a

definite beginning and end, whose end result is the delivery of a product or service. Projects are governed by limits (constraints).

Question 5: What are the Project Constraints?

CORRECT ANSWER: Time, Cost, Quality, Resources,

Risks, Safety, Technology, Stakeholders, Environment

Question 6: Who are the Project Stakeholders?

CORRECT ANSWER: Sponsor, Portfolio Manager,

Client, Sellers, Business Partner, Operations Manager, Functional Manager, Project Manager, Program Manager

  • | Page

Question 7: Who are the Project Team Members?

CORRECT ANSWER: Manufacturer, Engineer,

Government / Regulatory, Supplier, Vendor, Admin/ Clerical, Supervisor, Other Trades, Consultant, Coworker, Customer

Question 8: How is an ICT Professional's Role Affected?

CORRECT ANSWER: Current & future technology,

Availability of resources, Complex equipment, Advanced tools, Constant refinement of standards, International, National, Regional and Local Codes, Intricate and evolving designs

Question 9: What are the Phases of a Project?

CORRECT ANSWER: Design, Bidding, Construction,

Post-Construction

Question 10: What are the PM Tools?

CORRECT ANSWER: Program Evaluation Review

Technique (PERT), Gantt - Schedule of activity, bar

  • | Page

chart, Critical Path Management, Earned Value Management

Question 11: What are the TPM Steps?

CORRECT ANSWER: Developing a Plan,

Implementing the Plan, Managing/ Tracking the Plan, Closeout the Project

Question 12: What are the TPM Knowledge Areas?

CORRECT ANSWER: Integration, Scope, Time, Cost,

Quality, Human Resources, Communications, Risks, Procurement, Stakeholders

Question 13: What is Human Resource Management?

CORRECT ANSWER: Personnel issues, engaging the

right people to do the job, (trained, equipped, motivated), Project Safety

Question 14: What is Scope Management?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

BICSI RPTM EXAM (LATEST UPDATE) QUESTIONS & ANSWERS| GRADE A| 100% CORRECT (VERIFIED SO LUTIONS) Question 1: What are the two distinct processes that Telecommunications Project Management (TPM) typ...

Get this document $30.00