- | Page
BICSI RPTM EXAM GUID E
(LATEST UPDATE) QUESTIONS &
ANSWERS| GRADE A| 100%
CORRECT (VERIFIED SO LUTIONS)
Question 1: What is AC (ACWP)?
CORRECT ANSWER: Is the realized cost incurred for
the work performed on an activity during a specific time period.
Question 2: What is AHA?
CORRECT ANSWER: A formal analysis of potential
hazards which could occur on any kind of work site.These are required on Military projects.
Question 3: What are AIA CAD Layer Guidelines?
CORRECT ANSWER: Provides a hierarchical
organization for describing drawing layers.
Question 4: What are the requirements for all
communications?
- | Page
CORRECT ANSWER: Timely, Clear, Concise,
Unbiased, Truthful, Free from harsh language.
Question 5: After completion of a project how do you
calculate the total actual cost?
CORRECT ANSWER: Upon project completion,
review the EAC to calculate the total actual cost of the project.
Question 6: What are bid bonds/surety bonds?
CORRECT ANSWER: To ensure that the successful
bidder will accept the contract once awarded and has responded accurately to the RFQ specifications.
Question 7: What are the bidding roles of the client?
CORRECT ANSWER: Is responsible for bidding and
contract requirements, and coordinates advertising or sending invitations to the prospective bidders.
Question 8: What are the bidding roles of the CM?
- | Page
CORRECT ANSWER: Depending on the nature of the
project may also help in evaluation and determining the successful bidder.
Question 9: What are the bidding roles of the design
team?
CORRECT ANSWER: Participate during the evaluation
or negotiation of the bids and helps client determine successful bidder by considering alternates, substitutions and any VA activities.
Question 10: What are the bidding roles of GC and Sub?
CORRECT ANSWER: Sub submit bids to general
contractor and general collects bids from subs and submits the bid package to the client.
Question 11: What is a Performance Bond?
CORRECT ANSWER: Financial guarantee to the client
that the work will be completed as required and serves as evidence of the contractor's qualifications to perform the work successfully.
- | Page
Question 12: What is a Bid Bond?
CORRECT ANSWER: Financial guarantee that a
contractor will enter into and successfully execute a contract with the client to perform the work.
Question 13: What are Lien Bonds?
CORRECT ANSWER: Guarantee that the contractor
will pay all obligations for labor, including the contractor workforce, any materials, and sub contractors.
Question 14: Brandon wants to ensure that his team is
protected from any claims of negligence or errors committed during the commissioning of a project. What type of insurance would provide the most protection from this concern?
CORRECT ANSWER: E&O is the best option for
Brandon's particular concern because it protects the team from client accusations of negligent, errors, and omissions that result in a financial loss.