Ballade vir n enkeling Exam Questions

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Ballade vir 'n enkeling Exam Questions & Answers 100% Correct!

Question 1: Die definisie van 'n ballade neer soos dit in

die titelskoot van die film voorkom (The definition of a "ballade" down as it appears in the title shot of the film)

CORRECT ANSWER : 'n Verhalende gedig, met of

sonder refrein wat 'n romantiese episode behandel, soms met spronge in die verhaal (A narrative poem, with or without a refrain that deals with a romantic episode, sometimes with jumps in the story)

Question 2: Vir watter literere toekenning het Jacque in

aanmerking gekom (For which literary award did Jacque qualify?)

CORRECT ANSWER : Die Bassonprys vir letterkunde

(The Basson Prize for Literature)

Question 3: Waarom, volgens Alicia Francke, gebruik

Jacque haar nie meer as sy uitgewer nie (Why, according to Alicia Francke, Jacque no longer uses her as his publisher)

  • | Page

CORRECT ANSWER : Hy net aan homself dink en nie

kritiek kan hanteer nie. Hy is egosentries (He only thinks of himself and cannot handle criticism. He is egocentric)

Question 4: Wie is Jacque se vriende sedert skooltyd

(Who are Jacque's friends since school?)

CORRECT ANSWER : Lena Aucamp en Jan-Paul Otto

Question 5: Hoe is Lena Aucamp betrokke by Jacque se

boeke (How is Lena Aucamp involved in Jacque's books?)

CORRECT ANSWER : Lena Aucamp het al Jacque

boeke se voorblaaie geillusteer (Lena Aucamp has illustrated all the covers of Jacque books)

Question 6: Op watter ouderdom het Jacque begin skryf

(At what age did Jacque start writing?)

CORRECT ANSWER : vyftien (15) jarige ouderdom

(fifteen years old)

  • | Page

Question 7: Watter toerusting gebruik Jacques vir sy

skryfwerk (What equipment does Jacques use for his writing?)

CORRECT ANSWER : tiksmasjien (typewriter)

Question 8: Wie is die vroulike artikelskrywer by

montage (Who is the female article writer at montage)

CORRECT ANSWER : Carina Human

Question 9: Wie is Montage se redakteur (Who is

Montage's editor)

CORRECT ANSWER : Gavin Greef

Question 10: Wat noem die joernalist by Montage vir

Gavin (What do the journalists at Montage call Gavin)

CORRECT ANSWER : 'n welgwore (a well-being)

Question 11: Wat is die groot verskil tussen Montage

Rapport (What is the big difference between Montage Rapport)

  • | Page

CORRECT ANSWER : Carina se pa was 'n bekende

joernalist by Rapport en Carina is 'n joernalist by Montage. Rapport is proffesioneel and montage is nie.(Carina's father was a well-known journalist at Rapport and Carina is a journalist at Montage. Rapport is professional and montage is not.)

Question 12: Wat beteken die motoriese moment in 'n

drama/ verhaal (What does the motor moment in a drama / story mean?)

CORRECT ANSWER : Dit is die insident wat gebeure/

storie aan die gang sit (This is the incident that sets events / story in motion)

Question 13: Wat is die motoriese moment van hierdie

verhaal (What is the motor moment of this story)

CORRECT ANSWER : As Jacque na die verhoeg geroep

word (When Jacque is called to the stage)

Question 14: Waar studeer Jacque (Where did Jacque

study)

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

Ballade vir 'n enkeling Exam Questions & Answers 100% Correct! Question 1: Die definisie van 'n ballade neer soos dit in die titelskoot van die film voorkom (The definition of a "ballade" down as i...

Get this document $30.00