BALANCED BODY WRITTE N TEST

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

BALANCED BODY WRITTE N TEST

QUESTIONS AND ANSWER S | 100%

VERIFIED

Question 1: What are the 9 Pilates Principles?

CORRECT ANSWER: 1. Breathing 2. Balanced Muscle

Development 3. Centering 4. Control 5. Concentration 6.Precision 7. Relaxation 8. Rhythm/Flow 9. Whole Body Movement

Question 2: What are the 5 Pilates Movement Principles?

CORRECT ANSWER: 1. Breathing 2. Lower Core

Activation 3. Lumbopelvic Stability 4. Neutral Spine 5.Release Work

Question 3: What are the 5 muscles of the core or inner

unit?

CORRECT ANSWER: 1. Diaphragm 2. Multifidi 3.

Pelvic Floor 4. Psoas 5. Transversus abdominus

Question 4: What country was Joseph Pilates born in?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Germany

Question 5: In what year did Joseph Pilates move to the

US?

CORRECT ANSWER: 1926

Question 6: What US city did Joseph Pilates live and

teach in?

CORRECT ANSWER: New York City

Question 7: Which of the following mat exercises are

contraindicated for clients with osteoporosis?-100 -Rolling like a Ball -Double straight leg stretch -Swan -Side leg series -Single leg kicks

  • | Page

CORRECT ANSWER: -100 -Rolling like a Ball -Double

straight leg stretch

Question 8: Name 3 Mat exercises that are safe

throughout pregnancy

CORRECT ANSWER: 1. Side leg lifts (abductors, core

stability) 2. Mermaid/Side stretch 3. Cat/cow

Question 9: What bony landmarks define a neutral pelvis?

CORRECT ANSWER: ASIS and Pubic Bone -In supine,

these are parallel to the ground -In seated/standing, these are perpendicular to the ground

Question 10: List at least 2 ways to modify Spine Stretch

for clients with tight hamstrings

CORRECT ANSWER: 1. Slightly bend the knees 2. Sit

up on a towel, small pad, rolled up mat or box

Question 11: Name 4-6 mat exercises that require caution

for clients with low back problems

  • | Page

CORRECT ANSWER: 1. Roll Up 2. Rolling like a Ball

  • Open Leg Rocker 4. Swimming 5. Saw 6. Double leg
  • Stretch

Question 12: List 5 ways in which breathing facilitates

movement

CORRECT ANSWER: 1. Inhale facilitates spinal

extension 2. Exhale facilitates spinal flexion 3. Inhale facilitates spinal rotation 4. Exhale activates your core 5.The breath can increase/decrease muscle tone

Question 13: Name 3 Pre-Pilates exercises for engaging

the core

CORRECT ANSWER: 1. Fingertip Abdominals 2.

Breathing/Pelvic Floor Engagement 3. All Fours Abdominals

Question 14: Name 6 Pre-Pilates exercises for increasing

scapular mobility and stability

CORRECT ANSWER: 1. Telescope Arms - Shoulder

Mobility 2. Sternum Drop - Scapular Stability 3. Angels

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

BALANCED BODY WRITTE N TEST QUESTIONS AND ANSWER S | 100% VERIFIED Question 1: What are the 9 Pilates Principles? CORRECT ANSWER: 1. Breathing 2. Balanced Muscle Development 3. Centering 4. Control...

Get this document $30.00