ATLS Pretest Questions And Answers

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

ATLS Pretest Questions And Answers

Question 1: A 22-year-old man is hypotensive and

tachycardic after a shotgun wound to the left shoulder. His blood pressure is initially 80/40 mm Hg. After initial fluid resuscitation his blood pressure increases to 122/84 mm Hg.His heart rate is now 100 beats per minute and his respiratory rate is 28 breaths per minute. A tube thoracostomy is performed for decreased left chest breath sounds with the return of a small amount of blood and no air leak. After chest

tube insertion, the most appropriate next step is:

CORRECT ANSWER : re-examine the chest

Question 2: A construction worker falls two stories from a

building and sustains bilateral calcaneal fractures. In the emergency department, he is alert, vital signs are normal, and he is complaining of severe pain in both heels and his lower back. Lower extremity pulses are strong and there is no other deformity. The suspected diagnosis is most likely to be

confirmed by:

CORRECT ANSWER : complete spine x-ray series

Question 3: Which of the following is true regarding the

initial resuscitation of a trauma patient?

CORRECT ANSWER : Evidence of improved perfusion after

fluid resuscitation could include improvement in Glasgow Coma Scale score on reevaluation.

Question 4: In managing a patient with a severe traumatic

brain injury, the most important initial step is to:

CORRECT ANSWER : secure the airway

Question 5: A previously healthy, 70-kg (154-pound) man

suffers an estimated acute blood loss of 2 liters. Which one of the following statements applies to this patient?

CORRECT ANSWER : An ABG would demonstrate a base

deficit between -6 and -10 mEq/L.

Question 6: The physiological hypervolemia of pregnancy has

clinical significance in the management of the severely

injured, gravid woman by:

CORRECT ANSWER : increasing the volume of blood loss to

produce maternal hypotension

Question 7: The best assessment of fluid resuscitation of the

adult burn patient is:

CORRECT ANSWER : urinary output of 0.5 mL/kg/hr

Question 8: The diagnosis of shock must include:

CORRECT ANSWER : evidence of inadequate organ

perfusion

Question 9: A 7-year-old boy is brought to the emergency

department by his parents several minutes after he fell through a window. He is bleeding profusely from a 6-cm

wound of his medial right thigh. Immediate management of

the wound should consist of:

CORRECT ANSWER : direct pressure on the wound

Question 10: For the patient with severe traumatic brain

injury, profound hypocarbia should be avoided to prevent:

CORRECT ANSWER : cerebral vasoconstriction with

diminished perfusion

Question 11: After being involved in a motor vehicle crash, a

25-year-old man is brought to a hospital that has surgery capabilities available. Computed tomography of the chest and abdomen shows an aortic injury and splenic laceration with free abdominal fluid. His blood pressure falls to 70 mm Hg

after CT. The next step is:

CORRECT ANSWER : perform an exploratory laparotomy

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

ATLS Pretest Questions And Answers Question 1: A 22-year-old man is hypotensive and tachycardic after a shotgun wound to the left shoulder. His blood pressure is initially mm Hg. After initial flui...

Get this document $30.00